Müze ve Örenyerlerinde kullanılan indirimli TÜRSAB biletlerinin akıbeti belli oldu

Müze ve Örenyerlerinde kullanılan TÜRSAB biletlerinin akıbeti belli oldu

Last Updated on 24 Aralık 2016 by Yaşar Çelik

Acenteler tarafından kullanılmakta olan ve yapılan ihale ile kullanımı devam edecek olan indirimli acente biletlerinde süre kısıtlaması olmadığına vurgu yapılan TÜRSAB açıklamasında, biletlerin ilerideki yıllarda da kullanılmaya devam edeceği belirtiliyor.

Müze Örenyeri girişlerinde kullanılan indirimli acente biletlerinin akıbetine ilişkin TÜRSAB Başkanlıktan yapılan açıklama şu şekilde:

“Sayın Üyemiz,

Bilindiği gibi, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Birliğimiz arasında imzalanan protokol esasları çerçevesinde; müze örenyeri girişleri ile ilgili toplu bilet alımlarında indirim uygulaması 2002 yılından bu yana aksamasız olarak başarılı ve verimli bir işbirliği ile sürdürülmektedir.

TÜRSAB Seyahat Acentaları Hizmetleri Tic. Ltd. Şti tarafından Bakanlık adına işletilmekte olan “Müze ve Örenyeri Gişelerinin İşletimi, Giriş Kontrol Sistemlerinin Modernizasyonu ve Yönetimi İşi İhalesi” 31 Aralık 2016 tarihinde sona ermektedir. Ancak, 20 Aralık 2016 tarihinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü nezdinde gerçekleştirilen süresi 1 yıl olan “Müze ve Örenyerleri Gişelerinin Kiraya Verilmesi İşi” ihalesine Birliğimiz katılmamıştır.

“Seyahat acentalarımıza indirimli bilet uygulaması devam edecektir”

Yapılan söz konusu ihale şartnamesinin 28.9.’Müze ve Örenyerleri Giriş Kuralları’ Müze ve Örenyerlerini ziyaret kuralları ve müze ve Örenyeri giriş ücretleri Bakanlık tarafından belirlenir. Mevcut durumdaki kuralları ve giriş ücretlerini gösteren, ‘Müze ve Örenyerlerine Girişlerde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönerge’ idarenin resmi web sitesinde yayınlanmaktadır. Bakanlık söz konusu yetkisini elinde bulundurmaya devam edecektir. Bilet satış fiyatları toplu ve indirimli bilet satış fiyatları dönemsel uygulamaya ilişkin fiyat belirlemeleri Bakanlık tarafından yapılacak, kiracı belirtilen konularda teklif getirebilecektir. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’ne yapılan indirimler tüm müze örenyeri için %25 olarak uygulanacaktır……’ hükmü yer almaktadır. Seyahat acentalarımıza indirimli bilet uygulaması devam edecektir.

“İndirimli acenta biletlerinde süre kısıtlaması yoktur”

Bildiğiniz üzere acentalarımız geçmiş yıllarda stoklarında bulunan biletleri süre kısıtlaması olmaksızın gelecek dönemlerde de kullanmışlardır. Bu çerçevede 19 Eylül 2016 tarihi ve 34069 sayılı yazımız ile ilgili Birliğimiz ve acentalarımızın stoklarında bulunan indirimli acenta biletlerinin süre kısıtlaması olmaksızın, gelecek yıllarda da kullanılması ile ilgi talebimiz ekte sunulmakta olan, 19 Eylül 2016 tarih ve 164892 sayılı T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü yazısı gereği uygun görülmüş olup, acentalarımız tarafından kullanılmakta olan ve yapılan ihale ile kullanımı devam edecek olan indirimli acenta biletlerinde süre kısıtlaması yoktur ve ilerideki yıllarda da kullanılmaya devam edilecektir.

İlgili üyelerimize önemle duyurulur.

Saygılarımızla,

TÜRKİYE SEYAHAT ACENTALARI BİRLİĞİ

(TÜRSAB)

Başaran ULUSOY

Başkan”