TYD, yeni projesi ile turizm sektörünün yüzünü güldürmeye hazırlanıyor

Last Updated on 23 Mart 2017 by Yaşar Çelik

Turizm sektöründe yaşanan krizin aşılması ile ilgili çalışmalarına hız kesmeden devam eden Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) “Turizmde Perakendeciliğe Geciş” projesi ile turizm sektörünün yüzünü güldürmeye hazırlanıyor.

Kaliteli otel ve uçak bileti ürününü kolay, hızlı ve cazip şartlarda yabancı turistlere sunmayı amaçlayan proje, tur operatörlerine daha çok imkan sağlayacak. Bu kapsamda “Krizden çıkış sürecinde uluslararası otel markalarının önemi” ve “Turizmde Perakendeciliğe Geçiş” paneli Hilton Bomonti Otel’de gerçekleştirildi. Düzenlenen panele Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, TYD Başkanı Murat Ersoy, Denizbank Genel Müdürü ve TYD Başkan Yardımcısı Hakan Ateş katıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TYD Başkanı Murat Ersoy, “Hep birlikte çalışacağız, Türk turizmi olmadan dünyada turizm olmaz. Rusya’da yoğun bir çalışma içindeyiz. Bu yıl Beş milyon turistin gelmesi hayal değil” diye konuştu. “Turizmde Perakendeciliğe Geciş Projesi” kapsamında ulusal Global Rezervasyon Portal Sistemini kullanıma hazır hale getirdiklerini kaydeden Ersoy, “Bu sistemle tur operatörüne senin taşıyamadığın riski biz taşırız. Sen istediğin koltuk kadar riske gir’ diyoruz. Bu nedenle biz riski yüklenmeye karar verdik. Bu sistemin başarılı olduğu görüldükten sonra başka oyuncular da sisteme dahil olacaktır. Sisteme TYD üye otelleri ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan turizm belgeli oteller rahatça yer alabilecek” dedi.