Üsküdar’daki Sözbir Otel ne olacak?

Üsküdar Sözbir Otel / Sözbir Royal Residence Hotel
Üsküdar Sözbir Otel / Sözbir Royal Residence Hotel. Paşalimanı Caddesi üzerinde Boğaz manzaralı bir konuma sahip.

Last Updated on 27 Mart 2022 by Yaşar Çelik

Üsküdar’daki Sözbir Otelin telefonları cevap vermiyor, internetteki rezervasyon kanallarında da ‘satışa kapalı’ durumda. Bazı sektör temsilcileri Sözbir otelin kapandığını duyduklarını söylüyor, hatta otelin yılbaşından bu yana kapalı olduğunu söyleyenler var. Sözbir otel kapandı mı? 

Konaklama sektöründe geçtiğimiz Nisan ayında Türkiye genelinde ve özellikle de İstanbul’da yaşanan doluluk artışı umut vermişti. Son iki yıldır düşük talep nedeniyle zor günler geçiren İstanbul otelleri, bu artışla moral bulurken, gelirlerdeki düşüşün sürdüğüne dikkat çekmeden de edemiyor. Yılın ilk yarısına dair veriler otelcilerin nitelikli iş hacmini geri kazanmaları için biraz daha süre gerekeceğine işaret ediyor.

Üsküdar Sözbir Otel /

Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Timur Bayındır turizmdeki son tabloyu “Biz çok kriz gördük, ama hiçbiri bu kadar uzun sürmemişti” ifadeleri ile özetliyor.

Bu arada İstanbul’da pek çok otel kapılarını kapatmaya veya hizmetlerine ara vermeye de devam ediyor. Aslında otellerin kapanıp kapanmadığını anlamak güç. Çünkü bazıları personelini bir süreliğine ücretsiz izine gönderip otelinde renovasyona başlamış durumda. Böylesi duraklama dönemlerini renovasyon çalışmalarıyla geçirmeyi tercih etmek eğer sermaye varsa aslında en akıllıcası. Çünkü turistik bir işletme tam kapasite çalışırken içerisinde misafirlerle renovasyon yapmak pek hoş olmuyor. Hazır misafir yokken bu işi bitirmek en iyisi. İşte bu otellerden biri de Üsküdar sahilindeki Sözbir Royal Residence Hotel. Paşalimanı Caddesi üzerinde Boğaz manzaralı bir konuma sahip otel bölgedeki önde gelen otellerden biri.

Üsküdar Sözbir Otel / Sözbir Royal Residence Hotel. Paşalimanı Caddesi üzerinde Boğaz manzaralı bir konuma sahip.

Haftalık ekonomi dergisi Para, otelin kapandığına ilişkin duyumlar üzerine soruşturma yaptı. Otelin telefonları cevap vermiyor, internetteki rezervasyon kanallarında da ‘satışa kapalı’ durumda.

Bazı sektör temsilcileri otelin kapandığını duyduklarını söylüyor, hatta otelin yılbaşından bu yana kapalı olduğunu söyleyenler var. Otelin Genel Müdürü Serhan Sözbir‘e durumun ne olduğunu sorulduğunda ise kapanmadıklarını, tadilata girdiklerini söylemiş ve başka bir bilgi vermek de istememiş.

Para dergisi diyor ki, “Hiçbir işletmenin kapanmasını elbette biz de istemeyiz. Sözbir Otel devam mı edecek yoksa başka bir şekilde mi hizmet verecek hep birlikte bekleyip göreceğiz.”