Mardan Palace karanlıkta kaldı!

Last Updated on 5 Kasım 2017 by Turizm Günlüğü

Antalya’da bir dönem dünyanın en lüks oteli seçilen ve birçok alacaklıyla icralık ve mahkemelik olan Mardan Palace Hotel’in borcundan dolayı elektrikleri kesildi.

2010 yılında dünyanın en lüks oteli seçilen Mardan Palace Hotel, borçları nedeniyle ilk önce suyunun kısa bir süre öncesine kadar da elektriğinin kesildiği ortaya çıktı.

Bir süredir rezervasyon alımlarının durdurulduğu otelde sadece güvenlik personeli görev yaparken, maaşlarını alamayan diğer çalışanlar süreci yargıya taşıdı.

Hürriyet Gazetesi’nden Salim Uzun’un haberine göre, zor günler geçiren otelin ana ve ek binalarında görev yapan güvenlik görevlileri yakıt bitince karanlıkta kaldıklarını belirtirken bir arkadaşlarının da soğuk nedeniyle rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldığına dikkat çekti.

“TEK UMUDUMUZ MAAŞLARIMIZIN ÖDENMESİ”

Otelde kendilerinden başka kimse kalmadığını belirten güvenlik personeli, “Biz de biriken maaşlarımızı alırız umuduyla bekliyoruz. Ancak burada ne su var, ne de elektrik. Bazı arkadaşlarımız gece soğuktan korunmak için yanında battaniye taşıyor. Ama bu da çözüm değil. Tek umudumuz otelin yeniden hizmete açılıp maaşlarımızın ödenmesi” diye konuştu.

NEYDİ NE OLDU

2009 yılında Sharon Stone, Richard Gere, Paris Hilton ve Monica Bellucci gibi yıldızların katılımıyla açılışı yapılan Mardan Palace Hotel, eylül ayı itibariyle rezervasyon alımını durdurmuştu. Mardan Palace Hotel, World Travel Awards 2010’da ‘Dünyanın En Lüks Oteli’ seçilmişti. Mardan Palace Hotel’in yapımında 10 bin metrekare altın, 500 bin kristal kullanılmıştı. Otelin toplam alanı 180 bin metrekare.