Sosyal tesisin yıkım kararına tepki geldi

Last Updated on 5 Kasım 2017 by Turizm Günlüğü

Bakırköy Belediyesi tarafından 1989 yılında inşa edilen Bakırköy Spor Vakfı Sosyal Tesisleri için yıkım kararı alındı. Tesislerin kaçak olduğu gerekçesiyle alınan yıkım kararına kiracı konumdaki vakıf yetkilileri tepkili.

Ataköy 3-4-11. Kısım’da bulunan tesiste kiracı konumundaki Bakırköy Spor Vakfı, işletme için alt kiracı sözleşmesini Varanlar Turizm İnş. ve Sosyal Tesis İşletmeciliği A.Ş. ile anlaşmıştı.

Ancak bir süreden beri tesisin boşaltılması için belediye ile işletmeci arasında kriz yaşanıyordu. Nitekim Belediye, işletmecinin tahliyesi için karar aldı. Şirket ise bu karara karşı İstanbul 7. İdare Mahkemesi’nde dava açtı ve kararı iptal ettirdi.

MAHKEME KARARI BOZDU

Belediye ise tahliye işlemi yapılamayınca iş yeri çalışma ruhsatını iptal ederken karar İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nce bozuldu. Uygulanan mühür işlemi kaldırıldı.

YIKIM KARARI CUMA GÜNÜ ÇIKTI

Tahliye işlemi ve ruhsat iptali kararlarından sonuç alınamayınca Bakırköy Belediyesi 3 Kasım’da aldığı Encümen Kararı’nda tesis için yıkım kararı çıktı. Söz konusu karar ilgili birimlere gönderildi.

YÖNETİM KARARA TEPKİLİ

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre vakıf yönetimi yıkım kararına tepkili. Tesisi alt kiracı olarak işleten Varanlar Turizm A.Ş. Avukatı Şevket Çelik “Bakırköy Spor Vakfı ve mevcut işletmeleri yap işlet devret modeli ile yapıp işleten Varanlar Grubu’nun sözleşmenin bitimine uzun bir süre var. Öte yandan tahliye davaları idare mahkemesince, işletmeciler ve vakıf lehine sonuçlandı. Buna rağmen Bakırköy Belediyesi, pazarı pazartesiye bağlayan gece saat 03.00’de yıkım yapacak. Bu işlem mahkeme kararına rağmen yapılırsa hukuk çiğnenmiş olacaktır” dedi.