Turizm sektöründe takibe düşen kredi stoku yüzde 37 arttı!

Last Updated on 12 Aralık 2017 by Yaşar Çelik

Turizm sektörünün kullanmış olduğu kredilerde takibata (yasal takip) düşen kredi tutarlarında artış söz konusu. Turizm Veri Bankası’nın (TVB) “Turizm Kredileri Raporu”nda açıkladığı verilere göre otellerde takibat oranı yükselirken takibata düşen kredi stoku ise Ekim 2017 döneminde yüzde 37,1 arttı.

Maliyet artışı 11,23 olarak gerçekleşirken turizm sektörünün kullandığı toplam kredi miktarı da arttı. Önceki aya oranla yüzde 24,5 artış olan Ekim’de toplam kredi stoku 63,5 milyar lira oldu.

Birgün Gazetesinden Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre “2016’da yaşanan krizin etkisiyle fiyat kırma yoluna giden turizm işletmeleri, turist sayısında bu yıl yaşanan artışın yarattığı dalgayla kullandıkları kredi miktarını artırdı.”

TAKİBE ALINAN KREDİ STOKU YÜZDE 37,1 ARTTI

TVB’nin, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) verilerinden yola çıkarak yaptığı analize göre, ödenemeyen kredi stoklarının da takibe alındığı ve burada da artış yaşandığı belirtildi.

Takibe alınan kredi tutarı 1 milyar 600 milyon lira olurken takibe düşme oranının ise yüzde 2,61 olarak gerçekleşti. Takibata düşen kredi stokunda yaşanan artış yüzde 37,1 olarak kayıtlara geçti.