Meeting Point, Doğuş Grubu’nun kapattığı Alantur Hotel’in yeni işletmecisi oldu

Last Updated on 8 Ocak 2018 by Yaşar Çelik

1963’te Doğuş Grubu’nun Kurucusu Ayhan Şahenk tarafından kurulan Alantur, geçtiğimiz aylarda Doğuş Grubu’nun aldığı karar ile sesiz sedasız kapısına kilit vurmuştu. Şahenk’in kapattığı bu oteli Almanya’nın önde gelen turizm şirketlerinden Meeting Point’in 2025 yılına kadar kiralama kararı aldığını Dünya Gazetesinden Kerim Ülker bugün köşesinde duyurdu.

Dünya Gazetesinden Kerim Ülker’in Alantur Hotel’in yeni işletmecisi Meeting Point ile ilgili haberinden bir bölümü yayınlıyoruz:

“Türk turizminin yurtdışındaki en önemli temsilcilerinden biri Doğuş Grubu. Güney Avrupa’da yat limanı ve lüks tekne işiyle ilgilenen Doğuş Grubu, bir yandan da satın aldığı ve kurduğu otellerle turizmin bölgedeki güçlü markalarından biri oluyor. Yunanistan’da Hilton’u, Hırvatistan’da Villa Dubrovnik ve D-Restort Sibenik, İspanya’da Villa Magna, İtalya’da Aldrovandi ve Capri Palace, İsviçre’de Weggis gibi otelleri alan veya ortak olan Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk, bir yandan da Türkiye’deki operasyonlarına da devam ediyor.

Ege’deki yatırımlarını artıran Doğuş Grubu’nun en köklü şirketlerinden biri de Alantur Otel olarak biliniyor. 1963’te Doğuş Grubu’nun Kurucusu Ayhan Şahenk tarafından kurulan Alantur, geçtiğimiz aylarda sesiz sedasız kapısına kilit vurmuştu. 54 yıllık turizm serüvenini durduran 200 kişinin çalıştığı otelin kapanması, Alantur Hotel’in internet sitesinden de duyurulmuştu. 

Çavuşesku’yu ağırlamıştı

Şahenk’in kapattığı bu oteli Almanya’nın öde gelen turizm şirketlerinden Meeting Point’in kiralama kararı aldığını öğrendim. Oteli ilk olarak 2025 yılına kadar kiralayan Alman şirketin önümüzdeki sezonla ilgili de rezervasyon almaya başladı.

350 odalı Alantur, turizm kenti Antalya’nın en köklü tesislerinden. Sadece Türkiye’den değil, Romanya’nın devrik lideri Nikolai Çavuşesku gibi tarihe mal olmuş önemli isimleri de misafir etmiş.”