“Hollanda ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkiler kesilmedi”

Last Updated on 6 Şubat 2018 by Yaşar Çelik

Turizm sektörünün önde gelen kaynak pazarlarından olan Hollanda ile yeni bir siyasi kriz mi  yaşanıyor endişesine hükümetten ferahlatıcı bir açıklama geldi. Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, diplomatik ilişkilerin devam ettiğini kaydetti. 

Bir basın toplantısı düzenleyerek Hollanda’nın Ankara Büyükelçisinin çekilmesi konusunu değerlendiren Bekir Bozdağ, “Son bir yıldır Hollanda’nın Ankara’da zaten büyükelçisi yoktur. Olmayan büyükelçilerini resmen geri çektiklerini açıklamışlardır. Bu yeni bir durum değil bizim için, malumun ilanıdır. Ancak Hollanda ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkiler kesilmemiştir” dedi.

BU SABAH NE OLMUŞTU?

Hollanda Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’deki büyükelçisini resmi olarak geri çektiğini açıkladı. Bakanlığın açıklamasında Türkiye’nin de Hollanda’ya yeni büyükelçi atamasınının kabul edilmeyeceği belirtildi.

Cumhuriyet Gazetesinde yer alan habere göre, geçen yıl Mart ayında, Türk bakanların Hollanda’da yapacağı toplantıların engellenmesi üzerine Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi’nin Türkiye’ye alınmayacağı açıklanmıştı.

Hollanda hükümeti yaşanan krizde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, gittiği Rotterdam’da Hollanda polisi tarafından ülke dışına çıkarılmıştı.

Hollandalı turistlerin yüzde 89’u tatil için yeniden Türkiye’ye gelecek

Hollanda’da hedef: 3 yıl önceki turist rakamları!