Turizmde yeni strateji “Lüks Türkiye imajı”

Ertuğrul Özkök: Mikonos'ta 10 Bin Euro'ya Şezlong Kullanan Yeni Zengin Türkler Var mı?
Ertuğrul Özkök: Mikonos'ta 10 Bin Euro'ya Şezlong Kullanan Yeni Zengin Türkler Var mı?

Last Updated on 23 Şubat 2018 by Yaşar Çelik

Turizmin yeni yol haritası olarak dikkat çeken 3. Turizm Şurası’nın sonuç raporu tamamlandı. Raporda düğün ve lüks turizm ile ilgili önde gelen organizatörlerin Türkiye’de ağırlanması ve tanıtımların yapılması gerektiği ifade edildi.

Konu alanlarına göre 13 ayrı komisyondan çıkan önerilerin yer aldığı raporun “düğün ve lüks turizm” ile ilgili bölümünde çeşitli alanlarda düzenlemelere gidilip Türkiye’nin sanatçı ve oyuncularının katılımıyla “Lüks Türkiye” imajının yaratılması önerisinde bulunuldu.

Dünya Gazetesinde yer alan habere göre Kitap olarak basılması planlanan 3. Turizm Şurası’nın sonuç raporunda en dikkat çeken kısım “düğün turizmi” olurken “Lüks Turizm” konu başlığında da atılması gereken adımlara ilişkin öneriler sıralandı.

Düğün turizminde Hindistan, Pakistan, İran, Lübnan, Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinin düğün turizminde hedef pazarlar olarak değerlendirilmesi önerisinde bulunulurken ayrıca Ekonomi Bakanlığı tarafından ‘düğün turizmi teşvik belgesi’ gibi düşünceler dikkat çekti.

SANATÇILARLA LÜKS TÜRKİYE İMAJI

Düğün turizmine yönelik kapsamlı bir tanıtım programı için ise Hindistan pazarı üzerinden bazı Hint filmlerinin Türkiye’de çekilmesine destek olunması ve Türkiye ile Hindistan ve diğer düğün turizmi ülkelerinin ortak kültürüne vurgu yapılması istendi.

Lüks turizmde ise yerli ürün ve markaların desteklenmesi, yerel yönetimlerle birlikte çalışılması, bölge halkı ve esnafın bilgilendirilmesi, eğitilmesi üzerine çalışmalar yapılması ön plana çıkarken Türkiye’nin sanatçı ve oyuncularının katılımıyla “Lüks Türkiye” imajının yaratılması önerisinde bulunuldu.