Rehberler, turizmde doğru tanıtım için atağa geçiyor!

Last Updated on 23 Nisan 2018 by Yaşar Çelik

TUREB’e bağlı 12 bin turist rehberi, 15 Temmuz darbe girişimi ve Zeytin Dalı Harekâtı’ndan sonra Türkiye’ye karşı başlatılan karalama kampanyalarına karşı tanıtım atağına geçiyor.

Turist Rehberleri Birliği (TUREB), 12 bin rehberiyle 37 farklı dilde Türkiye’yi anlatacak.

Türkiye’ye karşı negatif algı operasyonu başlatan ülkelerin ana akım medya organlarında etkin bir şekilde kampanya yapacaklarını söyleyen TUREB Başkanı Zeki Apalı, yapılacak kampanyada yazılı ve görsel medyayı etkin kullanıp tanıtım broşürleri dağıtacaklarını kaydederek Türkiye’ye gelmiş turistleri de gönüllü olarak kullanacaklarını söyledi.

TUREB olarak 12 bin rehberle bir gönüllü ordusu kurduklarını dile getiren Zeki Apalı, tanıtım projesinin detaylarını Sabah gazetesinden Erhan Öztürk’e şöyle aktarmış:

“Türkiye’ye karşı oluşturulmaya çalışılan algıyı kıracağız. Bunun için Sayın Başbakanımıza bir mektup yazarak durumu arz ettim. Genelkurmay Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı vasıtasıyla gerekli bilgilendirmelerin yapılmasını müteakip üyelerimizi süratle bilgilendirip turlarında bu konuyla ilgili doğru, net bilgilerle anlatım yapmalarını sağlayacağız. 38 milyon insanın Türkiye anılarını aile, akraba, komşu vb paylaştıklarını düşünürsek sadece 2018’de 200 milyon insana ulaşmış oluruz.

TÜRKİYE KARŞITI ODAKLARA KENDİ DİLLERİNDE CEVAP

Kültür ve Turizm Bakanlığımızla da irtibata geçerek bu medyada filmlerimizin yayımlanması için destek olmalarını isteyeceğiz. Özellikle gönüllü milyonlarca turist ile sosyal medyayı etkin kullanacağız. Bu sayede milyonlarca insana ulaşma imkânımız olacak. Rehberlerimiz tarafından anlatılan tarihi, kültürel ve doğal varlıklarımıza hayran kalmış turistlerin kendi istekleri doğrultusunda mail adresleri toplanarak bir veri bankası oluşturduk. Bu turistlerin özel günlerini kutlayacağız. Turistlerle artık doğrudan iletişime geçeceğiz. Böylelikle her bir turistin Türkiye ile oluşan gönül bağını sağlama almış olacağız.”