VIP transfer vurgunu iddiasında TÜRSAB devrede

Last Updated on 25 Nisan 2018 by Yaşar Çelik

Turistlerden 2500 TL’ye varan VIP transfer ücreti aldığı iddia edilen acenteden savunmasını isteyen TÜRSAB, o acenteye kapatma da dahil olmak üzere hak ettiği cezanın verileceğini açıkladı.

İstanbul’da turistleri dolandırıp normalin çok üstünde fiyatlar isteyen taksicilerden sonra şimdi de VIP transfer vurgunu haberleri gündemde. Havalimanlarında yolcu karşılayan ve kontuarları olan bazı VIP transfer firmalarının, 15-20 dakikalık yolculuk için turistlerden çok yüksek bedeller aldığı iddia ediliyor. Sözde bir fiyat listesi olduğu ama listedeki fiyatların yanında TL mi, Dolar mı ya da Euro mu olduğunun yazmadığı öne sürülürken, bazı acentelerin de örneğin 250 yazan bedeli o günkü Euro kuruyla çarpıp misafirin kredi kartından çektikleri dile getiriliyor.

Turizmgunlugu.com olarak biz de Yesilköy’den Karaköy’e yapilan 2500 TL’lik VIP transferin belgesine ulaştık.

YEŞİLKÖY-KARAKÖY GİDİŞ-DÖNÜŞ 2500 TL

Turizmgunlugu.com olarak biz de Yesilköy’den Karaköy’e yapilan 2500 TL’lik VIP transferin belgesine ulaştık. Bu belgeye göre 11 Nisan 2018 tarihinde gece 04.30’da İstanbul Atatürk Havalimanı’na inen iki Amerikalı turist, Karaköy’e gitmek için havalimanında transfer hizmeti veren bir acenteyle anlaştı. Atatürk Havalimanı’ndan Karaköy’e 20 dakika süren yolculuk sonunda iki Amerikalı turistten gidiş-dönüş için Azade Turizm’in  düzenlediği belgede 2500 TL’lik ödeme alındığı görülüyor.

YEŞİLKÖY-SULTANAHMET 1550 TL

Hürriyet gazetesinde bugün yayınlanan bir habere göre de yine benzer bir olayı, 21 Nisan 2018 günü iki Japon turist yaşadı. Japonya’dan 21 Nisan’da sabaha karşı 03.30 sularında İstanbul Atatürk Havalimanı’na gelen iki Japon turist, Sultanahmet’e gitmek için havalimanında VIP transfer hizmeti veren Azade Turizm’le anlaştı. İddiaya göre iki Japon turist Atatürk Havalimanı’ndan Sultanahmet’e 20 dakika süren yolculuk sonunda 1550 TL’lik ödeme yaptı.

TÜRSAB: GEREKLİ CEZA VERİLECEK

Hürriyet gazetesinin haberi üzerine harekete geçen TÜRSAB, Azade Turizm’den bugün savunmasını istedi. Savunması alındıktan sonra Disiplin Kurulu’na sevk edilecek olan Azade Turizm’e, kapatma da dahil gerekli cezanın verileceği açıklandı. Turizmgunlugu.com’a konuyla ilgili bilgi veren TÜRSAB yetkilileri, soruşturma süreci nedeniyle henüz resmi bir açıklama yapılmayacağını kaydetti.

“TÜRSAB, TABAN VE TAVAN ÜCRETİ BELİRLESİN”

Öte yandan VIP transferde serbest piyasa söz konusu olduğundan ve denetim yapılmadığından herkesin istediği fiyatı verebildiği iddia ediliyor. Kredi kartından çekimler şifre girilerek yapıldığı için de resmi olarak fırsatçı acentelere bir şey yapılamıyor. Bu noktada TÜRSAB’dan devreye girip ya kilometre bazında ya da bölgesel olarak taban ve tavan ücretleri belirlenmesi bekleniyor.