Kaan Kavaloğlu: Hala Avrupa pazarının yüzde 30 gerisindeyiz!

Last Updated on 13 Ağustos 2018 by Turizm Günlüğü

2014 ve 2015 yıllarını Türk turizminin en başarılı dönemleri olarak nitelendiren Limak Turizm Grubu Başkanı Kaan Kavaloğlu, Avrupa ile yaşanan olumsuz olaylar nedeniyle söz konusu olan o yıllardan hala yüzde 30 gerilerde olduğumuzu söyledi.

Türkiye’nin yatırım ivmesinin ve gelenlerin sayısındaki yakaladığı büyük artışı her şey dahil sistemine borçlu olduğunu belirten Kaan Kavaloğlu, “Her turizmci gibi benim gönlümde de oda-kahvaltı satmak ve her şeyin ekstra olduğu bir dünyaya uyanmak var. Ancak her şey dahil sisteminin içini rekabetten dolayı gereksiz yere fazlasıyla doldurduk. Bu sistem revize edilmeli ve daha sınırlı olmalı” önerisinde bulundu.

Akşam Gazetesinde yer alan habere göre her şey dahil sistemi nedeniyle gelen turistin 5 kuruş para harcamasına gerek kalmadığını vurgulayan Limak Turizm Grubu Başkanı Kaan Kavaloğlu, dışarıda cazibe noktalarının yaratılması gerektiğini söyleyerek sadece arkeolojik ve tarihi eserler yetmeyeceğini aynı zamanda insanların daha farklı görebileceği yerler, temalı parklar, tüm dünyada göremediği şeyler organize edilmesi gerektiğini belirtti.

CARİ AÇIĞA PANSUMAN

Bu yıl Rus turist sayısında rekor üstüne rekor kırıldığını da aktaran Kavaloğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ruslar Türkiye’yi ve Antalya’yı çok özlemişler. Ülkelerindeki ekonomik kriz devam etmesine rağmen dolar üzerinden satışları alıyorlar. Ayrıca Türkiye, turizm hareketlerine İspanya, İtalya ve Fransa gibi rakibi olan Akdeniz ülkelerinden çok sonra başladı. Onlar 60-70 yıldır turizm hareketinde bulunuyorlar. Çok iyi yatırımları var ve 60-70 milyar dolar para kazanıyorlar. Bunlar sürekli kazanıyorlar bu parayı. Bizim de minimum 50 milyar dolara en kısa zamanda ulaştığımızı düşünürsek cari açığa çok iyi bir pansuman olur.”