Pazarlık tamam, Mardan Palace yeni sezona hazır!

Last Updated on 9 Kasım 2018 by Turizm Günlüğü

Geçtiğimiz sene ekonomik sıkıntılar nedeniyle icralık olup Halk Bankası’na satılan Mardan Palace Hotel, Türkiye’de ve yurt dışında farklı konseptlerde 9 oteli bulunan Titanic Hotels tarafından kiralandı.

Titanic Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün, Halk Bankası ile yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlandığını kaydederek “Uzun süredir devam eden pazarlık tamamlandı. Mardan için artık yeni bir dönem başlıyor. Bu önemli tesisi yeniden Türk turizmine kazandıracağımız için mutlu ve heyecanlıyız” dedi.

Hürriyet’ten Salim Uzun’un haberine göre resmi açıklamanın 12 Kasım Pazartesi günü yapılacağını vurgulayan Aygün, “Otelimiz yeni turizm sezonunda faaliyette olacak. Yerli ve yabancı konuklarımıza en iyi hizmeti vermek için elimizden geleni yapacağız. Otelin yeniden düzenlenmesi, eksiklerin giderilmesiyle ilgili de harekete geçildi. Umarım 2019 turizm sezonu hepimiz için iyi geçer” açıklamasında bulundu.

NELER OLMUŞTU?

2009 yılında Azeri asıllı Rus iş adamı Telman İsmailov tarafından 1.4 milyar dolarlı yatırımla hizmete açılan Mardan Palace, 2017 yılının son dönemlerinde yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle adı sürekli hacizlerle gündeme gelmişti.

World Travel Awards 2010’da ‘Dünyanın En Lüks Oteli’ seçilen Mardan Palace Hotel, tapusu Halk Bankası’na devredildikten sonra iflas etmiş ardından işten çıkarılan yaklaşık bin personelin maaşları ve kıdem tazminatları ödenmemişti.

İflas eden Mardan Palace Otel’in çalışanlarından eylem!