2019’da zengin turist yüzde 40 artacak!

Last Updated on 12 Kasım 2018 by Turizm Günlüğü

Bu yıl kişi sayısından ziyade gelire odaklanan Türk turizm sektörü, ‘nitelikli turist’ için çalışmalarını hızlandırarak 2019’da bu alanda yeni bir rekor kırmaya hazırlanıyor.

Tatil için kişi başı, günlük 5 bin dolar ve üzeri harcama yapan kişiyi nitelikli turist olarak tanımlayan turizm profesyonelleri, 2018’de bu alanda yaklaşık 1.2 milyon kişinin Türkiye’ye geldiğini belirterek bu sayının önümüzdeki yıl yüzde 40 artacağını öngörüyor.

Sabah Gazetesinden Betül Alakent’in haberine göre nitelikli turist için en önemli konunun güvenlik olduğunu vurgulayan Aida Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Adviye Bergemann, “Bu turistler üç yıldır son dakika rezervasyonunu tercih ediyordu ancak bu yıl eylülde 2019 için rezervasyonlara başladılar. Türkiye, 3-4 yıldır en fazla zengin turisti Ortadoğu ve Rusya’dan çekiyor. Gelecek yıl İngiltere ve Avrupa’dan da talep artışı var. Son dönemde Uzakdoğu’dan da ciddi turist çekiyoruz. Özellikle Uzakdoğulu turistler günlük 10 bin dolar ve üzerindeki harcamalarıyla ciddi bir gelir bırakıyor” açıklamasında bulundu.

2019 için nitelikli turistte birçok pazardan olumlu sinyaller aldıklarını belirten TÜRSAB Firuz Bağlıkaya ise “Turizm Bakanlığı’nın 2019 başında hayata geçireceği turizm ve tanıtma fonunun gelir düzeyi yüksek turistleri ülkemize çekmekte çok büyük etkisi olacak” dedi.