FTI Group CEO’su Gunz: Türkiye hedeflerimiz için önemli bir ülke

Last Updated on 6 Mart 2019 by Turizm Günlüğü

Almanya’nın önde gelen gazetelerinden Frankfurter Allgemeine Zeitung (F.A.Z), ITB Berlin fuarı öncesinde bugün Türkiye’nin tanıtımına özel olarak hazırladığı eki okuyucularıyla paylaştı. İşte Türkiye tanıtım ekinin içeriğine ilişkin ayrıntılar…

Almanya’nın günlük gazetelerinden Frankfurter Allgemeine Zeitung (F.A.Z) hazırladığı “Türkiye Yayını” ile başta turizm olmak üzere Türkiye’nin tarihi ve kültürel değerlerini ele aldı. Tanıtım ekinde, Türkiye’nin turizm cenneti olduğuna vurgu yapıldı ve Almanlar, Türkiye’ye davet edildi.

16 SAYFALIK TÜRKİYE TANITIM EKİ

Toplam 16 sayfalık yayında Almanya’nın en büyük tur operatörlerinden olan ve Türkiye’ye en fazla turist getiren FTI’ın CEO’su Dietmar Gunz da bir söyleşi ile yer aldı. Gunz, Türk turizmine övgüler düzerken, Türkiye’ye yatırım yapmaya devam edeceklerini de vurguladı.

FTI GROUP CEO’SU GUNZ: TÜRKİYE HEDEFLERİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR ÜLKE

Turizm sektörü hem kişisel seviyede hem de güçlü iş ilişkilerinde, Türkiye’nin güçlü ve olumlu elçisi olduğunu belirten Gunz, “Türkiye’yi henüz tam olarak tanımayan ve bir tatil destinasyonu olarak görmeyen ülkeler, Türkiye turizminin ve Türkiye’nin gelişiminde çok önemli rol oynayacak. Türkiye’ye gelen yabancı turist her yıl artmaya devam edecek. Türk mutfağı, golf ve spor turizmi, SPA kalitesi, yılın geneline yayılan tatil olanağı bunun en büyük nedeni. Türkiye’deki yeni destinasyonlar da bu büyümeyi destekleyecek. Türkiye, çok az vize ve seyahat kısıtlaması olan güvenli bir ülke” dedi.

“Türkiye bizim sadece en önemli pazarımız değil aynı zamanda küresel büyüme hedeflerimiz için en önemli ülke” diyen Gunz, “üç bin kişilik ekibimizle Türkiye’nin her yerinde varız. Bu yıl da Türkiye’ye yatırım yapmaya ve Türkiye’deki yatırımlarımızı artırmaya devam ediyoruz” dedi.

TATİL İÇİN TÜRKİYE’Yİ ÖNERDİLER

Dünya Gazetesi’nin haberine göre; Türkiye tanıtımı için hazırlanan yayında Almanya’nın önde gelen gazetecilerinden Philip Fecht, Sven Prüfer, Christian Zeiser, Thomas Winzig ve Martina Yaman, Alman okuyuculara kendi bakış açıları ile Türkiye’yi tanıttı ve “tatil için Türkiye’ye gidin” çağrısı yaptı.