Gaziantep’deki otel inşaatında çalışanların isyanı

300 Yeni Otel Geliyor

Last Updated on 22 Mart 2019 by Turizm Günlüğü

Paralarını alamadıklarını belirten Gaziantep Green Park otel işçileri tehdit edildiklerini söyledi. Green Park’ın Kurumsal İletişim Sorumlusu ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada ödemeyi yapmayanın taşeron firma olduğunu öne sürdü.

Bugün sabah şantiyeye geldiklerinde inşaata alınmadıklarını belirten işçiler, “Burası Gaziantep Adil Üstündağ’ın oteli. Paramız ödenmiyor. Sabah işimize geldik kapıdan içeri almıyorlar. Bir de tehdit ediliyoruz” ifadelerini kullandılar.

Cumhuriyet Gazetesi’nden Denizcan Akar’ın haberine göre Green Park Kurumsal İletişim Sorumlusu Emre Karakaş konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“TAM OLARAK KONUYA HAKİM DEĞİLİM…”

“Bu iddialar gerçek dışı böyle bir durum söz konusu değil, iddialar gerçek dışı… İşçilerin şantiye önünde çektikleri video ile ilgili bir açıklama yapılacaktır. Gerekli problemin aşılacağını düşünüyorum. Şu an ben de tam olarak konuya hakim değilim, gerekli bir bilgilendirme yapacağım”

“TEHDİT EDİLİYORUZ”

İşçilerin otel önünde çektiği videoda ise “Saat 07:56’da iş yerimize geldik. Bütün şeflerimiz, mühendislerimiz, temizlik işçilerini ve polisi de arkasına almış hakkımızı vermiyor. Bu kadar insan mağdur… Burası Gaziantep Adil Üstündağ’ın oteli. Paramız ödenmiyor. Sabah işimize geldik kapıdan içeri almıyorlar. Bir de tehdit ediliyoruz burada” ifadeleri yer alıyor.

“OCAK AYINDAN BERİ PARALARINI ALAMAYANLAR VAR”

Cumhuriyet’ten Denizcan Akar’a açıklama yapan Arif Güneş isimli işçi, “Ocak ayından beri paralarını alamayan insanlar var. İşi bırakıp giden arkadaşlara paraları ödenmedi. Bir de tehdit ediliyoruz” ifadelerini paylaştı.

Güneş, Adil Üstündağ hakkında ise “Adam buraya geliyor, Vali benim yeğenin, muhtar tanıdığım, şu kadar otelim var” ifadelerinde bulunduğunu öne sürdü.

TAŞERON FİRMA ÜCRETLERİ VERMEDİ

Green Park otel adına yapılan ikinci açıklamada işçilerin taşeron olduğunu belirtilerek taşeron firma olan Nurer Yapı’ya düzenli olarak ödeme yapıldığı fakat taşeron firmanın işçilere ödeme yapmadığı belirtildi. Daha sonra Green Park otel tarafından işçilere çek verildiğini ve taşeron firmanın çekleri toplayıp ciro ettirdiğini ve tutarın yarısını işçilere teslim ettiği vurgulandı. Otelin daha sonra taşeron firmayla olan sözleşmesinin feshedildiği söylendi.