Yenikapı kruvaziyer limanının ilk talibi belli oldu

Last Updated on 10 Mayıs 2019 by Turizm Günlüğü

Türkiye’nin kruvaziyer turizmine tekrardan ivme kazandırması beklenen Yenikapı Kruvaziyer Limanı’nın ilk talibi Global Ports Holding oldu.

2021 yılına yetişmesi planlanan Yenikapı kruvaziyer limanı projesinde yer almak isteyen ilk şirket olarak kayıtlara geçen Global Ports Holding’in CEO’su Emre Sayın, projesine inandıklarını belirterek “İhalesine de katılacağız ve alacağız inşallah” dedi.

Merakla beklenen 31 ülkeden 120 liman işletmecisinin bir araya gelerek oluşturduğu Akdeniz Kruvaziyer Limanları Birliği’nin (MedCruise) 54. Genel Kurulu, Global Ports Holding bünyesinde yer alan Ege Port Kuşadası’nın ev sahipliğinde gerçekleşti.

Hürriyet’ten Umut Erdem’in haberine göre dünya kruvaziyer limancılığı sektörünün en büyük kuruluşu olan MedCruise’un kurulunda bir konuşma gerçekleştiren Emre Sayın, Yenikapı kruvaziyer limanı projesi hakkında şu açıklamalarda bulundu:

TÜRKİYE, DOĞU AKDENİZ’DE AB ROTALARINA KATILABİLECEK TEK ÜLKE

“Türkiye’nin cazibesi çok iyi. Türkiye gelip ‘ben burada hiç ilginç hiçbir şey görmedim’ diyen turist bilmiyorum. Türkiye şirketler yan hizmetlerin bol olduğu karlı bir ülke. Hem müşteri memnun oluyor hem de Cruise Line’lar Türk limanlarından kar elde edebiliyor. Türkiye, Doğu Akdeniz’de AB’de olmayan ve AB rotalarına katılabilecek tek ülke. AB rotalarında, AB’de olmayan limanlar her zaman sevilir.

İSTANBUL’UN BARCELONA’DAKİ GİBİ BİR LİMANA İHTİYACI VAR

Türkiye’de kruvaziyer turizminin başlangıcının İstanbul’un ana liman olmasıyla başlayacağına inanıyoruz. Bu yüzden İstanbul’un Barcelona’daki gibi bir limana ihtiyacı var. Avrupa’da deniz kıyısında, tarihi olan, alışveriş imkanı olan İstanbul’dan başka şehir yok. İstanbul’un büyümesi Türkiye’deki bütün limanların büyümesi anlamına gelir. Özellikle ana liman olursa diğer limanlara her zaman katkı sağlar. Yenikapı kruvaziyer limanı projesine inanıyoruz ve ihalesine de katılacağız. 1-2 yıl içinde ihale olduğunu varsayarsak 3-4 yılda İstanbul’da bir liman olabilir.”

Kruvaziyer sektörü MedCruise’un 54. Genel Kurulu’nda buluşacak