HWEB 2020 ile oteller daha çok kazanıyor!

Last Updated on 25 Mayıs 2019 by Yaşar Çelik

Uzun yılların birikimi, yenilikçi yazılımsal ve süreç geliştirmeleri sonucunda IATI tarafından otellerin hizmetine sunulan HWEB otel rezervasyon motoru (IBE), 2019 yılında yeni versiyonuyla karşınızda: HWEB 2020!

HWEB 2020 ile oteller etkili satış stratejileri sonucunda karlılığını arttırıyor, yeni satış pazarlarına ulaşırken bir tesis için en önemli satış kanalı olan “Direct Sales” (Doğrudan Satış) kanalını da daha da güçlendiriyorlar.

Doğrudan satışların toplam satışlara oranının tesisin genel değerlendirmesinde de payı büyüktür. Gelişmiş ülkelerde otellerin doğrudan satışları %50 oranlarına çıkarken (ABD’de %50, Batı Avrupa’da %30) ülkemizde ise bu oran henüz %25’lere ulaşmamıştır.

HWEB 2020 Rezervasyon Sistemi aşağıda dört başlıkta açıklanan yenilikleri ile otel yöneticilerine yeni fırsatlar sunmaktadır.

1) ETKİLİ “DIGITAL MARKETING” TEKNİKLERİ

Google, Facebook ve Yandex arama motorlarında etkili ve profesyonel SEM (Arama Motoru Pazarlama) kampanyalarıyla otel bazında efektif satışlar sağlanmaktadır.

Bir çok kanaldan otelin web sitesine gelen trafik, ilgili “kişi / müşteri” süzülerek gerçek müşteri kitlesi oluşturulmaktadır.

Daha sonrasında oluşturulan bu gerçek müşteri kitlesine özel hazırlanan “Remarketing” kampanyaları ile satış oluşturulmaktadır.

MetaSearch (Trivago, Google HPA, TripAdvisor, WEGO), Sosyal Medya (Facebook, Instagram, Twitter) organik, direk, toplu e-posta gibi kanallardan gelen trafik “Attribution Modeling” (ziyaretçi kanal ilişkilendirme modeli) ile analiz edilerek hassas çalışmalar sonucu satışa dönüştürülmektedir.

Örnek otel sitesi satışa dönmüş ziyaretçi izdüşümleri:

* Birinci sıradaki örnek: otel sitesine satın alma yapmadan önce farklı zamanlarda 23 kere ziyaret etmiş kullanıcı örneği;
** Altıncı sıradaki örnek: otel sitesine satın alma yapmadan önce farklı zamanlarda 4 farklı kanaldan ziyaret etmiş kullanıcı örneği;

Böylece bir çok farklı kanaldan farklı zamanlarda otel sitesine gelmiş ve zaman geçirmiş ziyaretçiler profillerine göre analiz edilerek satın alma ihtimali yüksek olan kişilere reklam harcaması yapılarak satış maliyetleri de azaltılmaktadır.

2) PAZAR VE GÜN BAZLI MARK UP YÖNETME İMKANI

HWEB yeni versiyonunun en önemli özelliklerinden bir tanesi geliştirilmiş arayüzden otel satış temsilcilerinin “Pazar” ve “Gün” bazında anında fiyat yönetebilme özelliğidir.

Bu özellik ile otel satış yöneticileri satışa ihtiyaç duyulan belli periyodların fiyatını, Baz Fiyatını ve SPO yapısını (Special Offer) değiştirmeden anında güncelleyebilmektedir.

Bu yeni özellik, önceki bölümde açıklanan siteye trafik çekme süreçleri ve çalışması ile koordine çalışacak şekilde geliştirilmiştir ve böylece kaliteli trafik ve uygun fiyat parametreleri örtüştürülerek satış sağlanması hedeflenmiştir.

Aşağıdaki görsellerde ve video kaydında Pazar ve Gün Bazlı Mark Up işleyişi açıklaması görülebilir.

HWEB MARK UP VİDEO

 

Böylece HWEB 2020 rezervasyon sistemini etkin kullanan otel yöneticileri zaman içinde dönemsel olarak oluşan boşlukları doldurarak otel karlılığını arttırabilirler.

3) SATIŞ ODAKLI SÜREÇ YÖNETİMİ – IATI Communicator

HWEB’in önceki versiyonlarında bulunan ve bu versiyonda daha da geliştirilen “IATI Communicator” Mobil Uygulaması ve ilgili süreç yeni özellikler ile tekrar ön plana alınmıştır.

Bu süreç yönetimi ile 4 farklı dilde otel adına Call Center ve Live Chat hizmeti sunan HWEB çalışanları otel sitesini ziyaret eden müşteriler ile otel satış temsilcileri arasında etkili bir köprü şeklinde çalışmaktadır.

Böylece müşteriler sorularına cevap alabiliyor ve satış oranını yükseltmek için otel satış departmanı kanadından indirim talepleri, upgrade, özel ihtiyaç gibi bilgi akışını da sağlamış olmaktadır.

Bu sistem ve süreç hem müşteri memnuniyetine hem de satış oranlarına ve rakamlarına olumlu olarak yansımaktadır.

4) DETAYLI RAPORLAMA

Günümüzdeki bilgi çağındaki gelişmelere paralel olarak, HWEB de bilgi işleyen ve ileten bir yapı olduğu için, buradaki işleyiş ile ilgili toplanan bilgilerin raporlanması ve akabinde analiz edilmesi oldukça önemlidir.

Bu doğrultuda HWEB raporlamalara önem vermektedir ve otel satış temsilcileri ve pazarlama uzmanlarına sistemde üretilen raporların yani sıra Google Data Studio gibi 3. parti raporlarını da hızlı, etkili ve basitleştirilmiş şekilde sunabilmektedir.

Hweb bir IATI markasıdır.

Daha fazla bilgi için: www.hweb.com