Etkinlik yapan acenteleri ilgilendiren mahkeme kararı

Last Updated on 3 Şubat 2020 by Turizm Günlüğü

Park Orman’da düzenlenen One Love Festival 15 organizasyonunda bekledikleri eğlence hizmetini alamayan Avukat Mustafa Gökhan Ahi ve eşi tüketici hakem heyetine başvurarak ödedikleri 276.5 TL’lik bilet ücretini geri aldılar.

2 saati aşkın beklediler

Hürriyet’ten Ayşegül Usta‘nın haberine göre 20 Temmuz 2019 tarihinde One Love Festival 15’te sahne alacakları duyurulan Ezhel ve The Blaze’i eşi ile birlikte dinlemek için 2 kişilik bilet alan Avukat Mustafa Gökhan Ahi, yeterli güvenlik görevlisi olmadığından etkinlik alanına girmek için 45 dakika, ayrıca içecek almak için 20 dakika, yiyecek almak için 35 dakika, tuvalet sırası için de yaklaşık 30 dakika beklediklerini belirtti.

Ezhel ve The Blaze sahneye çıkmadı, Gaye Su Akyol ise çok gecikmeli çıktı

Festivalden 3 gün önce basına yaptığı açıklama ile sahneye çıkmayacağını duyuran Ezhel, festival günü sahneye çıkmayan The Blaze ve Gaye Su Akyol’un da sahneye çok gecikmeli bir şekilde çıkmasıyla eşi ile birlikte festivale giden Avukat Mustafa Gökhan Ahi, etkinlikten bekledikleri faydayı elde edemedikleri gerekçesini göstererek Tüketici hakem heyetine başvurdu.

“Eğlenmek yerine paramızla rezil olduk”

Yaptıkları başvuruda bilet parasının kendilerine iade edilmesini isteyen çiftin verdikleri dilekçede şu ifadeler yer aldı:

“Netice olarak birkaç saat eğlenmek için gittiğimiz etkinliğin büyük bir kısmını sıra bekleyerek veya kalabalık içinde kaybolmakla geçirdik. Bu etkinlikten beklediğimiz faydayı ben ve eşim elde edemedik. Eğlenmek yerine paramızla rezil olduk. Bu sebeple 2 bilet için ödediğim paranın tamamının iade edilmesini istiyorum.”

Heyetten olumlu karar

Başvuruyu inceleyen tüketici hakem heyeti, 6502 sayılı Tüketici Yasası’nın 13’üncü maddesi gereğince, ayıplı hizmet, sözleşmede belirlenen süre içinde başlamaması ve taraflarca kararlaştırılmış olan özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı hizmet olduğuna karar vererek şikâyet edilen Pozitif Müzik Anonim Şti. tarafından 276.5 TL’nin Mustafa Gökhan Ahi’ye iade edilmesini hükmetti.