Muhittin Böcek: Konyaaltı ihalesi adrese teslim olmayacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek

Last Updated on 4 Şubat 2020 by Turizm Günlüğü

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’ten Konyaaltı Sahili ihalesine ilişkin açıklamalar…

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yaklaşık 10 aylık görev süresince yaptıklarını ve önümüzdeki döneme ilişkin plan ve hedeflerini Dünya Gazetesi’nden Mehmet Kara’ya anlattı.

EN BORÇLU BEŞİNCİ BELEDİYE

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 6 milyar 250 milyon lira ile en borçlu beşinci belediye olduğunu hatırlatan Başkan Muhittin Böcek, “Göreve geldikten sonra halkın yararına projeleri devam ettiriyoruz. Ama halk yararı yoksa durum başka” dedi.

Konyaaltı Sahili İşletme sözleşmesinin iptaline değinen Başkan Böcek, “Konyaaltı Belediye Başkanlığım döneminde burayı alıp 12-13 dönem biz işlettik. Mafya kimdir bilmem, tanımam ama çok tehditler aldığım bir olaydır, dönemdir” ifadelerini kullandı.

“ENCÜMEN YETKİ ALMADAN İHALE AÇMIŞ”

Dünya Gazetesi’nde yer alan Fikri Cinokur imzalı habere göre; önceki dönemde iki kez düzenlenen Konyaaltı Sahili ihalesine katılım olmadığını anlatan Böcek şunları söyledi:

“Daha sonra Encümen yetkisi olmadığı halde işletmeyi kira toplama ihalesine çıkardı. Tesisi, projeyi 254 milyon lira harcamayla belediye yaptı ama bütün işletme giderleri de yine işletenlere değil Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yazıldı. Böyle bir ihale yapılamaz, olmaz dedik, yanlış dedik.”

“YANLIŞ HESAP BAĞDAT’TAN DÖNDÜ”

Kişilerle bir sorunu olmadığının altını çizen Böcek, “Ben işimi yapıyorum. Seçim sürecinde vatandaşın derdine derman olacağımızı ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyacağımızı söyledim. Ve gördüm ki Konyaaltı Sahili ihalesinde alenen, açık seçik bir yanlışlık var. Yanlıştan geri dönüldü, yanlış hesap Bağdat’tan döndü” dedi.

KONYAALTI SAHİLİ’NE YENİ VE ŞEFFAF İHALE

İptal edilen sözleşmede alt kiracıların haklarının korunmasına yönelik çalışmalar yaptıklarını anlatan Böcek, Konyaaltı Sahili’nin daha iyi işletilmesi için yeni bir süreç başlattıklarını bildirdi. Muhittin Böcek, şunları kaydetti.

“İHALE ADRESE TESLİM OLMAYACAK”

“Dünyaya mal olmuş bir sahil burası. Daha iyi, daha güzel neler yapılabilir bunlara çalışıyoruz. Ama bir taraftan da yerel, ulusal, uluslararası televizyon ve yazılı basında duyurup şeffaf bir ihale yapacağız. İhale adrese teslim olmayacak. Konyaaltı Sahili de inşallah beklediğimizden daha güzel hizmetlere layık görülecek. Kamu yararı önce gelecek. Vatandaşlar sahili ücretsiz kullanabilecek. Mevcut işletmecilerin, alt kiracıların haklarını, mevzuat neyi emrediyorsa, günü dolana kadar koruyacağız. Ondan sonra büyük ve geniş katılımlı bir ihaleyle süreci ilerleteceğiz. İhale süreciyle ilgili talimatı verdik, arkadaşlar çalışmalara başladılar.”

İLGİLİ HABERLER:

Hülya Koçyiğit’in damadına kiralanan sahilde 15 milyon zarar

Alkoçlar’dan açıklama geldi

Konyaaltı Sahilinde yeni gelişme: 2,6 milyon TL’lik vurgun!

Muhittin Böcek: Antalya Konyaaltı Sahili ranta kurban edilmemiştir