Kamil Koç’u satın alan Flixbus, rekabetçi uygulamalarından vazgeçti!

Last Updated on 10 Mart 2020 by Turizm Günlüğü

FlixMobility GmbH alt markası olan Alman firması Flixbus, Kamil Koç’u satın aldıktan sonra kaldırdığı muavin uygulamasını tekrar getirdi.

1926 yılından beri hizmet veren Kamil Koç’u 2019’un Ağustos ayında satın almasıyla Türkiye’ye fiyat rekabetini getirmek isteyen firma, otobüslerde muavin uygulamasını kaldırmış ve biletlerin de koltuk numarasız satılacağını duyurmuştu.

Ancak yolculardan gelen tepkiler üzerine geçtiğimiz hafta bu kararından vazgeçerek, uzun hatlarında muavin uygulamasına yeniden başladı.

“‘Alman sistemi’ Türkiye’de tutmaz dedik”

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Birol Özcan, konuyla ilgili Hürriyet Gazetesinden Eray Görgülü’ye şu değerlendirme bulundu:

“Bu şekilde rekabet olamayacağını biz en baştan kendilerine söyledik, ‘Alman sistemi’ Türkiye’de tutmaz dedik. Eskiden otobüslerde buzdolabı yoktu, yanımıza yolluk alır otobüse binerdik. Şimdi yolcu lüks hizmete alıştı. Saatlerce yol giderken siz bir su istemez misiniz? Muavinsiz nasıl olacak? Otobüse bindiğinizde inerken, valizinizi nasıl bagaja koyacaksınız? Koltuk numarasını da kaldıracaklardı ama hepsinden vazgeçmişler. Uygulamayla fiyat kıracaklardı ama, çok tepki alıyorlardı. Sonunda dediğimize geldiler.”