Rusya vatandaşları için uçuşlar yeniden başladı

Last Updated on 7 Nisan 2020 by Turizm Günlüğü

Rusya Federasyonu Başbakanı Mihail Mişustin, yurtdışındaki Rusların ülkelerine dönmesi için uçuşların yeniden başladığını duyurdu.

Rusları yurt dışında getirecek tüm uçuşlarının ertelenmesinin Rusya’nın vatandaşlarının tahliyesinden vazgeçtiği anlamına gelmediğini kaydeden Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, isteyen herkesin evlerine dönmeleri için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Yurt dışındaki Ruslara sorumluluk bilinciyle hareket etme ve yalnızca gerçekten gerekli olması halinde dönüş uçağı için başvurusunda bulunma çağrısında bulunan Mişustin, bazı kişilerin başvuru yapmasına rağmen uçağa gelmediklerini ve uçakların boş halde döndüğünü, dolayısıyla diğer dönmek isteyen kişilerin bu fırsatı kaçırdığını vurguladı.

HABER ÖNERİSİ: Rusya, yurda dönüş uçuşlarını neden durdurduğunu açıkladı

Sputnik’in haberine göre Mişustin; yurt dışındaki Rusları tahliye edecek seferlerin 6 Nisan akşamı itibariyle başlanacağını söyledi.

Rusya’da koronavirüsten en fazla zarar gören sektörleri sıralayan Mişustin, listede otomotiv, hava taşımacılığı, fizik kültür, spor, turizm, otelcilik, hazır yiyecek, kültür ve eğlence, eğitim, konferans ve sergi, kişisel temizlik ve güzellik sektörlerine yer verdi.