İspanya ve Yunanistan’daki otellerin açılış tarihi belli oldu

Last Updated on 29 Nisan 2020 by Turizm Günlüğü

Dünya genelinde ülkeler, coronavirus salgını sonrasında normale dönüş programlarını, normale dönüş sürecine yönelik kararlarını açıklamaya başladı. İspanya ve Yunanistan da normalleşme programlarını ve bu süreçte izleyecekleri aşamaları açıkladı.

İspanya’nın kademeli normale geçiş takvimini İspanya Başbakanı Pedro Sanchez açıkladı. Başbakan Pedro Sanchez, “yeni tip coronavirus (COVID-19) salgınının evrimi ülke genelinde kontrol altına alınırsa; Haziran sonunda yeni normallikler içinde bir ülke olacağız” dedi.

Sputnik’in haberine göre; COVID – 19 salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri olan İspanya’nın normalleşme sürecinin “kademeli, asimetrik ve koordinasyonla olacağını ve birlik olmanın önem arz ettiğini” dile getiren Sanchez, sürecin 4 aşamalı bir takvim olacağını ve en az 8 hafta süreceğini bildirdi.

İSPANYA’DAKİ TURİSTİK TESİSLERİN AÇILACAĞI TARİH

İspanya’daki Kanarya ve Balear Adaları’nın 4 Mayıs’ta, İspanya anakarasında ise 11 Mayıs’ta birinci seviyeye geçeceğini bildiren Sanchez; bu kapsamda güvenlik önemleri altında küçük işletmelerin, alışveriş merkezlerinin, otellerin ve turistik yerlerin açılacağını, La Liga gibi profesyonel liglerde toplu antrenmanların başlamasına izin verileceğini, insanların işlerine gitmelerine olanak sağlamak amacıyla 6 yaş altındakiler için kreşlerin açılacağını dile getirdi.

Sanchez, “2. Seviyede” sinema ve tiyatroların 3’te 1 kapasiteyle açılması, “3. Seviyede” plajların açılması örneklerini verdi.

YUNANİSTAN’DA NORMALLEŞME SÜRECİ

Yunanistan’da, ise 4 Mayıs itibariyle önlemlerin gevşetileceği duyurulurken küçük işletmelerin yeniden açılacağı bildirildi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, dünkü ulusa sesleniş konuşmasında ülkenin coronavirus (COVID-19) ile mücadelede normalleşme sürecine girdiğini açıkladı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI 4 MAYIS’TA SONA ERİYOR

Normale dönüş kapsamında ülkede 23 Mart’ta yürürlüğe giren sokağa çıkma yasağı 4 Mayıs’ta sona eriyor.

Yunanistan’daki restoran, kafeterya ve şehir otellerin de 1 Haziran’da açılacağı duyuruldu. Kıyı şerindeki resort otellerinin ise 15 Haziran’da açılması bekleniyor.