Alman turistler ne zaman gelecek?

Almanlar En Çok Hangi Ülkelere Seyahat Etti?

Last Updated on 25 Mayıs 2020 by Turizm Günlüğü

Koronavirüs pandemisi nedeniyle 17 Mart’ta uygulamaya koyduğu ve 14 Haziran‘a kadar geçerli olan uluslararası seyahat uyarısını AB üyesi ülkeler için yaz tatilinden önce kaldırıyor. Peki, Alman turistlerin ilgi gösterdiği 3. ülke olan Türkiye için seyahat uyarısı ne zaman kalkacak?

Deutsche Welle Türkçe’nin Alman haber ajansı dpa’dan aktardığı habere göre Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Türkiye’nin Covid-19 krizini başarıyla yönettiğini belirterek bazı AB üyesi ülkelerle karşılaştırıldığında Türkiye’nin durumunun çok daha iyi olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin turizmle ilgili açılımını çok erken zamanda netliğe kavuşturduğunu hatırlatan Aydın, bu nedenle Alman hükümetinin Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısını kaldırmama ihtimalini düşük gördüğünü ve bu gelişmeleri dikkate alarak karar vereceğinden emin olduklarını söyledi.

SİYASİ GERİLİMLERİN ETKİSİ

15 Temmuz sonrasında oluşan siyasi çekinceler ve çok sayıda Alman vatandaşının tutuklanması Berlin ile Ankara arasında gerilime neden oldu. Bu gerilimler sonucu 2015 yılında 5 milyon 600 bin olan turist kapasitesine son yıllarda ulaşılamadı. Geçen yıl ise yeniden bu eşik aşıldı. Bu sene için yapılan ön satışlar iki ülke arasındaki turizmin eski seviyesini geçeceği yönündeki beklentileri artırsa da bütün dünyaya yayılan küresel Koronavirüs salgını sektöre ilişkin tahminleri altüst etti.

ALMANYA SOMUT BİR AÇIKLAMA YAPMAYA YANAŞMIYOR

Gelişmeler bu yönde olurken Alman hükümeti de turizm ve seyahat konusunda iki ülke arasında diplomasinin sürdüğünü belirtse de Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısının kalkıp kalkmayacağına dair somut açıklama yapmaya yanaşmıyor. Mayıs ayı başında DW Türkçe’ye açıklamada bulunan Almanya Dışişleri Bakanlığı, ülkelere yönelik değerlendirmelerin haftalık yapıldığına işaret edip, Türkiye’ye ilişkin açıklama yapmaktan kaçınmıştı.

YAZ SONU DÜŞÜNCESİ

Alman tur operatörü TUI Sözcüsü Anja Braun’un açıklamalarına yer verilen Bild gazetesinde Braun’un “Türkiye’ye yaz sezonunda seyahatlerin gerçekleşeceğinden yola çıkıyoruz. Ağırlık yaz sonuna doğru kayacak. Bu hatta Türkiye’nin en güzel zamanı” ifadesi ise dikkat çekti.

DW, dpa/ETO, JD

© Deutsche Welle Türkçe