Butik oteller resort’lara karşı!

13 otel konkordatoya gitti

Last Updated on 8 Haziran 2020 by Turizm Günlüğü

Butik oteller ve resort oteller arasında yerli turist yarışı başladı. Taleplerde artış yaşayan butik oteller fiyatlarını yükseltirken, yerli turiste umut bağlayan resort oteller ise odaları erken rezervasyon fiyatlarından satıyor.

Butik oteller ve resort oteller arasında yerli turist yarışı başladı. Talep artışı yaşayan butik oteller fiyatlarını yüzde 30-40 yükseltirken, yerli turiste umut bağlayan resort oteller ise fiyat artırmadı.

Yaklaşık 3 ay aradan sonra tatilciler plan yapmaya, turizmcilerin de telefonları çalmaya başladı. Yerli turistin taleplerinde önceki haftaya göre iki kat artışlar yaşanırken, yabancı turistin ise sonbahardan önce gelmesi sürpriz olacak.

Haziran ortasında turizm sezonunu açan yerli turist için bu yıl tatilin şifresi, sakinlik ve hijyen. Bu sebeple rezervasyonlarda da butik ve küçük otellere ilgi daha fazla olurken, resort otellerin de özel villa gibi izole alanları soruluyor. Büyük ve resort otellerin çoğu yüzde 50 kapasite ile açılacaklarını söyleyerek, müşteriyi sakinliğe ikna etmeye çalışıyor. Oteller, VIP sauna ve kaplıca, her şey dahil alakart menü gibi hizmetlerle turisti etkilemek istiyor.

YÜKSEK SEZON BAHARDA

Sektör, yüksek sezonun ağustos ve eylül aylarına sarkabileceğini, gelen taleplerin bu yönde olduğunu belirtiyor. Almanya ve Rusya gibi kaynak pazarlarda belirsizlik sürerken, bu yaz otellerin neredeyse yarısı sezonu kapalı geçirecek. Yerli turistin en çok tercih ettiği bölge ise Akdeniz ve Ege.

BUTİK %90, RESORT %50 DOLACAK

Küçük ve butik otellerde doluluğun yüzde 80-90’lara ulaşacağının, büyük otellerde ise yüzde 40-50’lerde kalacağının tahmin edildiğini kaydeden Sianji Well-Being Resort Kaplıca Bodrum Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, büyük otellerin çoğunun açılmayacağını ya da kısmi açılacağını ifade etti.

Dünya Gazetesi’nden Selenay Yağcı’nın haberinin tamamını okumak için tıklayınız