İsrail ile BAE’den Rixos anlaşması

Last Updated on 18 Ağustos 2020 by Turizm Günlüğü

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki normalleşme anlaşmasının turizm açısından ayrıntıları netleşiyor. İsrail’in en büyük turizm şirketlerinden biri, BAE’deki dört Rixos oteline tatil paketi satacaklarını açıkladı.

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında geçtiğimiz hafta açıklanan normalleşme anlaşmasının ardından ilk adımlardan biri turizm alanında geldi.

İsrail’in en büyük turizm şirketlerinden Aviation Links, BAE’deki Rixos otelleriyle tatil paketi anlaşması yapıldığını duyurdu. Turistleri BAE’ye Türk Havayolları’nın (THY) taşıyacağı belirtildi.

“DÖRT OTELE PAKET SATILACAK, THY UÇURACAK”

Gazete Duvar Dış Haberler Servisi’nin haberine göre; şirketten yapılan açıklamada, İsrail’den BAE’ye gidecek turistlere dört Rixos oteli için tatil paketi satılacağı belirtildi. Açıklamada, bu otellerin Ekim’den itibaren Sukot Bayramı için hazır olacağı ve uçuşların THY ile sağlanacağı aktarıldı.

NETANYAHU: DOĞRUDAN UÇUŞ HAZIRLIĞI VAR

Aviation Links’in Başkan Yardımcısı Nir Mazor, tatil olanağının ilk olarak BAE’ye giriş izni olan İsraillilere sunulacağını, anlaşmanın tamamlanmasıyla tüm vatandaşlar için uygulanacağını aktardı. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise BAE’ye Suudi Arabistan üzerinden doğrudan uçuşlar için hazırlık yaptıklarını dile getirdi.

Bugüne dek, İsrailli turistlerin BAE’ye girişine izin verilmiyordu. Çifte vatandaşlığı bulunan bazı iş insanlarının, İsrail pasaportu dışındaki pasaportlarıyla BAE’ye giriş çıkış yaptığı biliniyordu.