Site icon Turizm Günlüğü

İstanbul’un kalbi ‘Esenler Otogarı’ güzelleşti!

Esenler Otogarı yenilenen görüntüsüyle hizmet vermeye devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB), 2019 yılında devraldığı Büyük İstanbul Otogarı (Esenler Otogarı) 1 yıllık yenileme çalışmaları sonucu farklı bir çehreye kavuştu. 

İstanbul Bayrampaşa’da bulunan yeni adıyla 15 Temmuz Şehitler Otogarı, yenileme çalışmalarından hemen önce kamuoyunda sık sık “güvenlik sorunu, görüntü kirliliği, trafik geçişleri ve daha pek çok olumsuz haberlerle gündeme geliyordu. 1994 yılında hizmete giren otogarın giriş bölümüne gelen çoğu vatandaşın adeta ayakları geri geri gidiyordu. Kullananların korkulu rüyası haline gelen, İstanbul’un en yoğun kullanılan ama en ilgisiz kalmış alanlarından biri olan İstanbul Otogarı’nda bu görüntülerden eser kalmadı.

KABUK DEĞİŞTİRDİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyenin özverili çalışmaları sonucunda yeni görüntüsüne kavuşan otogarda yaşanan değişimi Instagram hesabından şu notla paylaştı:

“Çok emek verdik ama değdi! 1 yıl önce devralmıştık şimdi tertemiz, pırıl pırıl bir otogarımız oldu. Güvenlik ve temizlik sorunlarını çözdük, baştan sona yeniledik, el değmedik nokta bırakmadık. Otogarda kütüphane, kitap okuma, etkinlik ve çalışma alanları dahi var.”

HANGİ YENİLİKLER YAPILDI?

Otoparkları İSPARK tarafından işletilen otogar, ilk olarak büyük bir temizlik işleminden geçirildi. Bodrum katlardaki metruk ve etrafa tehlike saçan binalar yıkılarak yeni düzenlemelere gidildi. Kağıt toplayıcılarına, göçmen ailelere, evsizlere, zaman zaman madde bağımlılarına kendi haline terk edilen dükkanlara ev sahipliği yapan alt kat bölümünde bu işlemler sonrasında aydınlatma ve boya çalışmaları yapıldı. Önceden korkunun kol gezdiği alanlarda canlı müzik performansları gerçekleştirilip, resim sergileri açılmaya başladı.

Binlerce insanın ziyaret ettiği Büyük İstanbul Otogarı’nın meydan kısmına Mustafa Kemal Atatürk Anıtı da yerleştirildi.

Haber önerisi: Esenler Otogarı’nda dönüşüm başladı

25 yıllık yaşlanmış bir yapı, bozulmuş bir kültür ve nüfuz etmiş kötü alışkanlıklar…

14 Mayıs 2020 tarihinde Haber Global ekranlarına konuşan Otogar İşletme Müdürü Fahrettin Beşli’nin açıklamaları Esenler Otogarı’nın eski yüzü hakkındaki vahametini ortaya koyan nitelikteydi:

“25 yıllık yaşlanmış bir yapı, bozulmuş bir kültür ve nüfuz etmiş kötü alışkanlıklarla karşı karşıya kaldığımız bir yerdi. Burada en önemlisi mekan temizliği ile birlikte sosyal temizlik yaptık. Korku ve huzursuzluk veren görüntülere mekan oluşturan, atıl yerleri metruk yapıları, boş alanları yıktık, temizledik.”

Exit mobile version