İstanbul Turizm Derneği üyeleri Oligark’ta buluştu

Last Updated on 18 Eylül 2020 by Yaşar Çelik

İstanbul’un en klas mekânlarından biri olan İstanbul Oligark, 17 Eylül gecesi İstanbul turizmine hizmet eden seçkin sektör temsilcilerini ağırladı.

“Sosyal Mesafeyle Sosyalleşelim” temasıyla düzenlenen etkinliğe Türkiye’nin en prestijli ve marka otelleri de katılım gösterdi.

İstanbul Turizm Derneği Başkanı ve Zorlu Holding Turizm Koordinatörü Yalçın Aydın, Oligark İstanbul İşletme Sahibi Zeynel Kılıç’a misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ederken, İstanbul’da dernek olarak 16 milyona hizmet verdiklerini belirtti. İstanbul Turizm Derneği (İSTTA) bünyesinde sadece otelciler değil, seyahat acentesi, restoran işletmecileri, yatçılık firmaları, taşımacılık hizmetleri, eğlence mekânları gibi birçok sektörel müessese temsilcisi meslektaşlarının üye olduklarını ifade eden Aydın, konuşmasında İstanbul’a sürekli daha fazla hizmet etme misyonu içerisinde olduklarının altını çizdi.

Hedef: Dünyanın en çok tercih edilen ilk üç destinasyonundan biri olmak

İstanbul Turizm Derneği Başkanı ve Zorlu Holding Turizm Koordinatörü Yalçın Aydın sözlerine şöyle devam etti:

“İstanbul zaten dünya çapında bir marka. Dünyada en çok seyahat edilen 6’ıncı büyükşehir olma vasfını taşıyor. Maalesef halihazırdaki pandemiden İstanbul da nasibini aldı ancak İstanbul yıllardır edindiği marka değeri ve uluslararası sektördeki tecrübesiyle yine en kısa zamanda toparlanarak, tüm endüstri camiasının da desteğiyle, dünyanın en çok tercih edilen ilk üç destinasyonundan biri olma hedefine aday olacaktır.”

“Sektörün moral ve motivasyona ihtiyacı var”

Etkinliğe ev sahipliği yapan Oligark İstanbul İşletme Sahibi Zeynel Kılıç ise İstanbul Turizm Derneği’ni mekânlarında ağırlamaktan büyük onur duyduklarını belirterek, İstanbul’un en gözde otellerinin yönetim kurulu başkanlarını, turizm sektörünün öncü ve vizyoner paydaşlarını mekânlarında misafir etmekten dolayı ayrıca mutlu olduklarını ifade etti. Kılıç, sektörün moral ve motivasyona ihtiyacı olduğunu önemle hatırlatarak, her daim destekçileri olmaya hazır bulunduklarını söyleyerek sözlerine son verdi.

“İSTTA olarak büyük hedeflerimiz var”

17 Eylül Perşembe gecesi “Sosyal Mesafeyle Sosyalleşelim” temasıyla düzenlenen etkinliği organize eden İSTTA Yönetim Kurulu Üyesi, Uluslararası Ekoturizm Derneği ile Uluslararası Düğün Organizatörleri Derneğinin Avrupa ve Asya’dan Sorumlu Başkanı ve TravelShop Turkey seyahat acentesinin Kurucusu ve Yöneticisi Murtaza Kalender de konuşmasında şunlara değindi:

“Öncelikle Oligark İstanbul’un Sahibi Zeynel Kılıç’a teşekkür ediyorum. İstanbul’da Oligark gibi klas bir mekânın bulunmasından ötürü oldukça mutluyum. Oligark İstanbul gerek marka değeri gerekse şıklığıyla İstanbul’un dünya çapında bir cazibe merkezi olmasına büyük katkıda bulunuyor. İSTTA gibi önemli bir derneğin seçkin temsilcilerini ve davetlilerini burada misafir etmekten ötürü çok mutluyum. Yönetimimizde bulunan Raffles Hotel, Swissotel, Pullman, Legacy Ottoman, WOW Hotels, Shaza Hotels gibi otellerin yönetim kurulu başkanları ve idarecileriyle birlikte çalışarak istanbul’a hizmet etmekten büyük keyif aldığımı, ayrıca Başkanımız Yalçın Aydın’ın bana bu görevi vermesinden duyduğum onuru ifade etmek isterim. İSTTA olarak büyük hedeflerimiz var. Pandemi vesilesiyle yavaşlayıp durma noktasına gelen sektörümüzün tekrar ivme kazanacağına olan inancımız tam.”

Uzun bir aradan sonra yeniden buluştular

Pandemi kısıtlamalarına da dikkat edilerek tüm dünyaya etkinliklerin kurallar dâhilinde gerçekleşebileceği mesajının da verildiği etkinliğe katılım gösteren İstanbul’un 100 civarı seçkin Turizm profesyoneli ve STK temsilcileri uzun bir aradan sonra tekrardan bir araya gelmenin heyecanını yaşadı.

İSTTA Yönetimi

  • İstanbul Turizm Derneği (İSTTA) Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Aydın Zorlu Holding Turizm Koordinatörü
  • Swissotel Bosphorus, Genel Müdürü Uğur Talayhan
  • Pullman Hotel, Yönetim Kurulu Başkanı Saruhan Saraylı
  • Legacy Ottoman Hotel, Yönetim Kurulu Üyesi İlter Ergenç
  • Erol Turanlioğlu hotel Management & Consultanty,  Yönetim Kurulu Başkanı Erol Turanlioğlu
  • DP Hotel Management LLC Genel Müdür Tamer Yörükoğlu
  • TravelShop Turkey Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kalender
  • Wow Istanbul Hotels&Convention Center Genel Koordinator Ziya Cihan
  • Shaza Hotels Türkiye ve BDT Ülkeleri Direktörü Eyüp Babür