“Koronavirüslü dönenlerin yüzde 90’ı Türkiye’den dönenler”

Last Updated on 4 Kasım 2020 by Yaşar Çelik

Rusya’nın halk sağlığı denetçisi Rospotrebnadzor’un Başkanı Anna Popova, yurt dışından yeni tip koronavirüsle enfekte olmuş biçimde dönenlerin yüzde 90’ının Türkiye’den geldiğini söyledi.

Rusya’nın tüketici hakları ve halk sağlığı izleme servisi Rospotrebnadzor’un başkanı Popova bir hükümet toplantısında, pandemi nedeniyle kapatılan sınırların kısmen açılmasından beri yurt dışına çıkıp ardından ülkelerine koronavirüs pozitif olarak dönen kişilerden yüzde 90’ının Türkiye’den geldiğini belirtti.

Haber önerisi: Türkiye’de koronavirüse yakalanan 326 Rus turistten 11’inin öldüğü açıklandı

Popova bu konuda birtakım önlemler alınması gerektiğini kaydetti.

“BELİRLİ ÖNLEMLERİ DEĞERLENDİRİP ÖNERİ OLARAK SUNMAMIZ GEREKTİĞİ AÇIKTIR”

Sputnik’in haberine göre hükümet bünyesindeki koronavirüsle mücadele koordinasyon konseyinin toplantısında Popova, Rusya’ya yurt dışından dönen 10 bini aşkın kişinin koronavirüs testinin pozitif sonuç verdiğini, bunların yüzde 90’ının da Türkiye’den ülkelerine geri gelen vatandaşlar olduğunu belirtti.

Rospotrebnadzor Başkanı, “Bu nedenle belirli önlemleri değerlendirip öneri olarak sunmamız gerektiği açıktır” diye ekledi.

Ayrıca Popova, koronavirüs pandemisi nedeniyle kapatılan sınırların ağustos başında yeniden açılmasından bu yana Türkiye’den neredeyse 1 milyon 500 bin kişinin Rusya’ya döndüğünü de kaydetti.