Uzaktan çalışan turistlere bir yıllık vize veriyor

Last Updated on 6 Kasım 2020 by Turizm Günlüğü

Madagaskar’ın doğusunda yer alan tropikal ada ülkesi, uzaktan çalışanlara 1 yıllık vize vereceğini duyurdu.

Mart ayında başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs, herkesin yaşamını etkileyen küresel bir değişime yol açtı.

Seyahat kısıtlamaları ile azalan turist sayısı ülke ekonomilerini de olumsuz yönde etkiledi.

TURİZMİ CANLANDIRMAK ADINA FARKLI GİRİŞİMLER

Buna istinaden ülkeler de turizm sektörünü canlandırmak adına farklı girişimlerde bulunmaya başladı.

Pandemi, tüm dünya insanlarının yaşamlarında köklü ve alışılmadık değişimlere sebebiyet verdi. Ülkeler arası yolculuklar durma noktasına gelirken, şehirlerimizdeki günlük ulaşımlarımızı dahi minimuma indirmek zorunda kaldık.

Bununla birlikte evlerimize kapanıp, işlerimizi de evlerimize taşıdık. Ofislere gitmek yerine uzaktan çalışma düzeni, çok hızlı bir şekilde yaşamlarımıza dahil oldu.

İşler uzaktan çalışma olunca, insanlar da dünyanın her yerinden çalışma imkanlarına sahip oldu. Ülkeler de kendi ekonomilerini ve turizm hareketliliğini sağlamak amacıyla farklı kampanyalar düzenlemeye başladılar.

UZAKTAN ÇALIŞANLARA BİR YILLIK VİZE

Turizm sektörünü ve ülke ekonomisini canlandırmak isteyen ülkelerden biri de el değmemiş plajları ve deniziyle ünlü olan Mauritius.

Milliyet Gazetesi’nden Gonca Kocabaş’ın haberine göre; Madagaskar’ın doğusunda yer alan tropikal cennet Mauritius, uzaktan çalışanlara 1 yıllık vize vereceğini duyurdu.

Dünyanın en güzel adalarından biri olan Mauritius, denizi ve plajlarıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Masmavi suları, beyaz kumsalları, palmiyeleri ile burası adeta yeryüzündeki cennet olarak adlandırılıyor.

Ayrıca bu ada ülkesi, lüks otelleri ve cennet gibi plajlarıyla çok tercih edilen balayı destinasyonlarından biri. Neredeyse adanın tamamı mercan resifleriyle dolu.

YERİNE GETİRİLMESİ GEREKEN KURALLAR

Hal böyle olunca, dalış yapmak ya da sadece gözlük ve şnorkelle yüzmek isteyen yerli ve yabancı turistler de buraya akın ediyor. Bu ada ülkesinde 1 yıl kalabilmek için bazı kuralları yerine getirmeniz gerekiyor.

Burada 1 yıllık vize alabilmek için, uzaktan çalışabildiğinizi kanıtlamanız gerekiyor. Uzun süreli kalış için planınızı ülkeye sunmalı ve gerekli prosedürleri yerine getirmelisiniz.

Mauritius’a seyahat edenler, coronavirüs tedbirleri kapsamında, ülkenin belirlediği yerde 14 gün karantinada kalmak zorundalar.

Ülkeye giriş yaparken de coronavirüs testinizin negatif çıktığını gösteren bir belge ile bu durumu kanıtlamanız gerekiyor.

Uzaktan çalışma fırsatınız varsa ve ülkenin istediği şartları yerine getirirseniz bu cennet adada 1 yıl boyunca yaşamaya hak kazanıyorsunuz.