Corendon mahkemeye gidiyor

Corendon Turizm Grubu Kurucu Ortağı Yıldıray Karaer

Last Updated on 18 Kasım 2020 by Turizm Günlüğü

İsveçli yatırımcı Triton’a ait olan Sunweb, Corendon Dutch Airlines ile tur operatörleri Corendon Travel Hollanda ve Corendon Travel Belçika’nın çoğunluk hisselerini satın almaktan vazgeçmesinin ardından Corendon konuyu mahkemeye taşıyacağını açıkladı.

Geçen hafta, İsveçli yatırımcı Triton’a ait olan Sunweb’in Corendon’un çoğunluk hisselerini almaktan vazgeçtiğine ilişkin haberler medyada yer almıştı.

Dünya Gazetesi’nin köşe yazarlarından Kerim Ülker, “Avrupalı fon, Corendon’dan vazgeçti Türk patronlar mahkemeye gidiyor” başlıklı bugünkü köşe yazısında bu konuyu kaleme aldı.

Kerim Ülker’in konuya ilişkin kaleme aldığı satırlar şu şekilde:

“Geçen yıl haziran ayında imzalanan anlaşma ile İsveçli yatırımcı Triton’a ait olan Sunweb, Corendon Dutch Airlines ile tur operatörleri Corendon Travel Hollanda ve Corendon Travel Belçika’nın çoğunluk hisselerini satın alma konusunda masaya oturmuş ve anlaşma imzalamıştı. Ancak pandemi nedeniyle planlar bozuldu ve turizm ve hava taşımacılığında yaşanan kriz nedeniyle İsveçli fon, masadan kalktı.

Hollanda Tüketici ve Piyasalar Kurumu’nun (ACM) geçen ay onay verdiği satış için İsveçli yatırım şirketi, pandemiyi gerekçe göstererek anlaşmadan tamamen çekilmek istediğini açıkladı. Açıklamayı ise Sunweb Group CEO’su Mattijs’ten Brink yaptı. İsveçli CEO, “Böyle bir haberi vermekten dolayı üzgünüm ancak anlaşmadan çekildik” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Yıldıray Karaer’in yaptığı Corendon ise İsveçli şirketin kararını yargıya taşıyacak. Türk şirket, anlaşmadan çekilen İsveçli firmayı dava etmeye hazırlanıyor.

80 BİN ÇALIŞANI, 16.5 MİLYAR EURO CİROSU VAR

2000 yılında kurulan Sunweb, online alanda Primavera ve GoGo markaları ile 8 pazarda faaliyet gösteren Sunweb, Belçika, Hollanda, Danimarka, İsveç, Norveç, İngiltere, Almanya ve Fransa’da faaliyet gösteriyor. 600 milyon Euro’dan fazla cirosu olan, 500 çalışanı bulunan Sunweb, güneş ve kış sporları destinasyonlarına yönelik paket tatiller ile de tanınıyor. Sunweb Group, Triton Fund tarafından Şubat 2019’da satın alındı. Bünyesinde 41 şirketi bulunduran, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Almanya, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, İspanya, İsveç ve İsviçre’de orta ölçekli şirketlere yatırım yapan Triton ise varlıklarında 80 binden fazla çalışana istihdam sağlıyor. Fonun 16.5 milyar Euro cirosu bulunuyor.”

—O—

Kerim Ülker’in köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız.