Koronayı öne sürdü Türkiye’ye vizeyi askıya aldı

BAE kumarı yasallaştırabilir

Last Updated on 23 Kasım 2020 by Turizm Günlüğü

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Türkiye’ye vizeleri askıya aldığını açıkladı.

Dünya Gazetesi’nin köşe yazarlarından bugünkü köşe yazısında “Birleşik Arap Emirlikleri’nin Türkiye’ye vizeleri askıya aldığını açıkladığını belirterek; bu kararın arkasındaki nedenleri irdeledi.

Kerim Ülker’in köşe yazısının bir kısmı şu şekilde:

“Kimilerine göre Türkiye’de günlük hasta sayısı 50 bin civarında seyrederken, Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarında bu sayı 5 binin biraz üzerinde.

Yeni koronavirüse yakalanan hasta sayısındaki bu uçurum, Avrupa Birliği başta olmak üzere birçok ülkede Türkiye’ye karşı tedbirlerin de mazereti oluyor. Son olarak buna Körfez ülkeleri de eklendi.

Türk havacılık şirketlerine uzun süredir uçuş izni vermeyen Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Türkiye’ye vizeleri askıya aldığını açıkladı.

Türkiye karşıtı politikalarıyla bilinen Birleşik Arap Emirlikleri’nin bu tavrı sadece COVID-19 ile ilgili değil. Hindistan, Filipinler gibi verileri sıkıntılı ülkeler yerine Türkiye’ye karşı vizeleri askıya alan Abu Dabi yönetimi, bu kararını önceki gün açıkladı.

Abu Dabi’deki Türk Büyükelçiliği’ne sunulan bildiride bir sonraki duyuruya kadar vize işlemlerinin askıya alındığı duyuruldu. Kararın alınmasında ise koronavirüs vaka sayılarındaki artışın etkili olduğu ifade edildi.”