Karantina için uzatma kararı aldı

Altın Vize Başvurusunda Türkler 2. Sırada
Atina / Yunanistan

Last Updated on 8 Aralık 2020 by Turizm Günlüğü

Yunanistan’da COVID-19 karantinası 7 Ocak’a kadar uzatılıyor.

Yunanistan’da COVID – 19 nedeniyle 14 Aralık’a kadar süreceği açıklanan genel karantina uygulamasının 7 Ocak’a kadar uzatılacağı bildirildi.

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelyo Petsas, düzenlediği haftalık olağan basın toplantısında, COVID – 19 salgınındaki durum ve önlemlerin güncellenmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

ŞEHİR DIŞI SEYAHAT KISITLAMASI DA DAHİL

Ülkede 14 Aralık’a kadar sürmesi öngörülen genel karantina ve 21:00 – 05:00 saatlerinde uygulanan sokağa çıkma yasağının 7 Ocak’a kadar uzatılacağını belirten Petsas, bu kararın kapsamına şehir dışı seyahat kısıtlamasının da dahil olduğunu söyledi.

KAYAK MERKEZLERİ DE KAPALI KALACAK

Petsas, okullar, restoranlar, barlar ve kayak merkezleri gibi mekanların söz konusu tarihe kadar kapalı kalacağının altını çizerek, kiliseler, kuaför salonları ve Noel süsleri satan sezonluk perakende mağazalarıyla ilgili tedbirlerin, bu hafta içinde ayrıca açıklanacağını dile getirdi.

Sputnik’in haberine göre ülkede vaka sayılarındaki ciddi artış üzerine 7 Kasım’dan itibaren karantinaya gidilmiş ve 21:00 – 05:00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.