“Arama motorlarının raporlarına göre İstanbul ve Türkiye…”

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin

Last Updated on 31 Aralık 2020 by Yaşar Çelik

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, “İnsanlar sıkıldı, gezmek istiyor. Arama motorlarının raporlarına göre İstanbul ve Türkiye bugünlerde çok fazla gündemde. 2021’den umutluyuz” dedi.

Tarihinin en zor yılını geçiren Türkiye turizm sektörü, 2020 yılını kapatmaya hazırlanıyor. 2021 sezonu için kolları sıvayan turizm sektörü, önümüzdeki yıla umutlu bakıyor. Özellikle aşının bulunmasıyla turizmde bahar havasının esmeye başladığını belirten sektör temsilcileri, gelecek yılın 2020’den çok daha iyi geçeceği konusunda hemfikir.

Aşının gündeme gelmesiyle birlikte turizmde pozitif bir hava estiğini anlatan Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, “Beklentimiz, yılın ikinci yarısından sonra yavaş yavaş tekrar işlerin açılmaya başlayacağı ve sektörde yukarı doğru gidecek grafiklerin oluşacağı yönünde. Kamu-özel sektör işbirliği ile atılacak adımlar sonrasında turizmin hedeflerine ulaşarak ülke ekonomisi, istihdamı ve kalkınmasına en güçlü desteği verecek sektör olacağına inanıyoruz” dedi.

TÜRKİYE VE İSTANBUL ÖNDE

Sabah Gazetesi’nden Betül Alakent’in haberine göre; tüm umut ve beklentilerinin pandemiyi geride bırakarak 2021’in ikinci yarısından sonra yeniden ekonominin lokomotif sektörü haline gelebilmek olduğunu kaydeden Eresin, şöyle devam etti:

“Bugünlerde sektör açısından sürekli negatif konuşuyoruz ama 2021 ve sonrası yıllar için sektöre yönelik umut doluyuz. 2021’den sonra Türkiye için de dünya için de turizm sektörünün çok büyük bir ivme ile yukarı çıkacağını umuyoruz. Herkes pandemiden çok sıkıldı. İnsanlar bir an önce seyahate çıkmak istiyorlar ve bunun için planlar yapıyor. Arama motorlarının raporlarına göre başta İstanbul ve Türkiye bugünlerde çok fazla gündemde. Dolayısıyla haziran, temmuz sonrası turizm sektörünün yeniden toparlanmaya başlayacağına inanıyoruz.”