Site icon Turizm Günlüğü

Konaklama sektöründeki tutkunun imaja etkisi

turizm meslekleri

Global olarak incelendiğinde konaklama sektörünün daha nitelikli ve tutkulu insanlar ile çalışarak imajını değiştirmesi gerekmektedir.

Konukseverlik turizm değildir ve kölelik hiç değildir: Turizm; seyahat operasyonları, teorisi ve pratiği ile misafirperverlik, bir ev sahibinden bir misafire kadar uzandığı yakın ve samimi bir ilişki ile ilgilidir. Bu ayrım bazen bulanıklaşsa da, daha büyük bir sorun, misafirperverliğin kölelikle ilişkilendirilmesidir, çünkü bu, potansiyel olarak seçkin çalışanları görünüşte daha saygın bir alanda kariyer yapmak için gerekli motivasyonu ve cesareti veremez.

Ağırlama endüstrisinin kültürel damgaları nelerdir?

Bazı kültürler bir otel veya restoran için çalışmayı daha aşağı kabul ederken, bazı kültürlerde bu durum aslında büyüleyici, müreffeh ve zenginleştirici olabilmektedir. Maalesef yapılan araştırmalara dayanarak konukseverliğin büyük bir pazarlama sorunu vardır:

Konukseverlik başkalarına saygıdır:

Potansiyel çalışanlar, endüstrinin üzerine kurulduğu önemli çabaların her zaman farkına varmazlar. Genelde mükemmel hizmetin sadece arkadaş canlısı ve yardımsever olmak anlamına geldiği varsayılır. Bu büyük bir hatadır. Ama aslında çalışanların organizasyonu ve eğitimi çok ayrıntılıdır ve misafirlerin isimlerini bilmek, sohbet ederken abartmadan gözlerinin içine bakmak ve onlar için düşünceli notlar bırakmak gibi çok sayıda şeyin önemini vurgular.

Otele gelen bir misafir tüm bölümlerden mükemmel bir hizmet almak ister

Misafirperverlikte kariyer dinamik ve büyüleyicidir: Birçok gezgin, yalnızca resepsiyonda ve restoranda çalışan ön saflardaki personeli görür. Ancak otel personeli bunlardan ibaret değildir. Eğer destek departmanları, örneğin teknik servis, insan kaynakları, güvenlik, bilgi işlem gibi bölümler diğer ana departmanlara gerekli desteği zamanında vermezse, başarıdan söz edilemez. Otele gelen bir misafir tüm bölümlerden mükemmel bir hizmet almak ister. Ödediği parasının karşılığını görmek ister. Göremediği zaman da otelden mutsuz ayrılır ve bu mutsuzluğunu da sosyal medyada ve diğer mecralarda çekinmeden paylaşır. Unutulmamalıdır ki kötü haber tez ulaşır. Bu yüzden otelin departmanlarını bir zincir gibi görmemiz gerekir. Bu zinciri tamamlayan her bir halka otelin bir departmanını temsil eder. Eğer misafir bir departmanda ciddi bir sorun yaşamış ise, bu durum sorunu yaşayan misafir için mutsuzluk anlamına gelir ve zincirin halkası kopmuş demektir.

Konaklama Sektöründeki Tutkunun İmaja Etkisi

Turizm meslek yasası çıkarılmalı

Exit mobile version