“Hiçbir yere uçuşları” sonrasında “gizemli uçuş” kampanyası

Last Updated on 3 Mart 2021 by Turizm Günlüğü

Avustralya’nın ulusal havayolu şirketi Qantas, yolcu sayısını artırmak ve ülke turizmini canlandırmak için yola çıkanların “nereye ineceklerini bilmedikleri” uçuşlar başlattı.

1990’larda popüler olan, inilecek havalimanının bilinmediği günü birlik yolculukların bir amacı da nostalji yapmak!

Asya Pasifik Havayolları Birliği’nin verilerine göre Ocak ayında bölgede uçak yolculuğu yapan yolcu sayısı geçen yıl aynı ayın yüzde 4’ü kadardı.

Pandemi sürecinde uçak yolculuğuna özendirmeyi ve ülkenin farklı bölgelerinde turizme katkı sağlamayı amaçlayan Qantas’ın son uygulaması “gizemli uçuşlar” oldu.

Şirketin yeni kampanyası kapsamında, yolcular Brisbane, Melbourne ve Sydney’den kalkan uçaklara binecek ve ülkedeki “herhangi bir havalimanına” inecek.

737 Avustralya dolarından (4 bin 224 lira) başlayacak biletler sadece uçak yolculuğunun değil gidilen kentteki bir günlük aktivitelerin masrafını da karşılayacak.

Diken’in haberine göre yolcular; şarap üretimi yapılan merkezlere ziyaret, şık lokantalarda öğle yemekleri, adalarda dalış gibi etkinlikler yapacak.

Qantas Group’un icra kurulu başkanı şunları söyledi: “Görünen o ki salgın nedeniyle 2022’ye kadar uluslararası uçuşların normale dönmesi zor görünüyor. Biz de hem kendi yolcu sayımızı artırmak hem de ülke turizmine, ekonomisine katkıda bulunmak için böyle bir yola başvurduk.”

“HİÇBİR YERE UÇUŞLARI” SONRASINDA “GİZEMLİ UÇUŞ” KAMPANYASI

Hatırlanacağı üzere Avustralya’nın ulusal havayolu şirketi Qantas, 2020 yılının Eylül ayında da “Hiçbir yere uçuşları” düzenlemiş; bu kapsamda Sidney Havalimanı’ndan kalkan uçaklar 7 saatlik uçuş sonrası yeniden aynı havalimanına iniş yapmıştı.

Bu uçuşların biletleri kısa sürede tükenmişti.