Türk şirket Katar’a Dünya’nın ilk yüzer ekolojik otelini yapacak

Last Updated on 21 Nisan 2021 by Turizm Günlüğü

Türk mimarlık firması Hayri Atak Mimari Tasarım Stüdyosu (HAADS) Katar’da dünyanın ilk yüzer ekolojik oteli “Eco-Floating Hotel” projesini üstlendi.

Dünya Gazetesi’nin köşe yazarlarından Kerim Ülker, bu günkü köşe yazısında Türk mimarlık firması Hayri Atak Mimari Tasarım Stüdyosu’nun Katar’da üstlendiği dünyanın ilk yüzer ekolojik otel projesinin detaylarını paylaştı.

Kerim Ülker’in aktardığı bilgilere göre; Türk mimarlık firması Hayri Atak Mimari Tasarım Stüdyosu’nun (HAADS) Katar’da üstlendiği proje kapsamında, yüzer bir otel olarak planlanan Eco-Floating Hotel, kendi elektriğini üretecek.

Otel, yağmur suyunu kullanacak ve yiyecek atıkları değerlendirilecek.

152 ODASI VE HELİKOPTER PİSTİ OLACAK

152 odalı otelin sloganı; minimum enerji kaybı ve sıfır atık olacak.

Otele ulaşmanın 3 farklı yolu olacak. Ana karadan yani yapıya bağlanacak yüzer bir iskeleden otomobille otele varmak mümkün. Diğer seçenekler helikopter pisti ve deniz yolu, yani teknelerle…

2025 YILINDA AÇILMASI PLANLANIYOR

5 yıldızlı otel, 35 bin metrekarelik bir yüzeye sahip olacak. Otel, bir gün içinde 360 derecelik dönüş yapacak. Eco-Floating Hotel, 2025 yılına kadar tamamlanacak.

—O—

Kerim Ülker’in “Türk şirket, Katar’a dünyanın ilk yüzer ekolojik otelini yapacak” başlıklı yazısının tamamını okumak için tıklayınız.