Meclis Turizmi Teşvik Kanun teklifini görüşecek

TÜRSAB’ın Yetkileri Bakanlığa Geçiyor
TÜRSAB’ın Yetkileri Bakanlığa Geçiyor

Last Updated on 12 Temmuz 2021 by Turizm Günlüğü

Meclis Genel Kurulu’nda bu hafta Turizmi Teşvik Kanunu’nda değişiklik yapan teklif ile ekonomiye ilişkin düzenlemeleri içeren torba teklifi görüşülecek.

Geçen hafta Meclise sunulan 18 Kanun ve 2 KHK’da değişiklik yapan torba teklif bugün Plan Bütçe Komisyonu’nda ele alınacak, ardından hafta içi Genel Kurul gündemine indirilerek kanunlaştırılacak.

Bu hafta Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi de kanunlaştırılacak.

Teklife göre, denize kıyısı bulunan konaklama tesisleri ve plaj işletmelerinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan turizm işletme belgesi almaları zorunlu olacak. Bu belge alınmadığı takdirde işletmelerin faaliyetleri sona erdirilecek.

Dünya Gazetesi’nden Canan Sakarya’nın haberine göre; kruvaziyer liman, yat limanı, rıhtım ve iskele gibi deniz turizmi işletmeleri de yine bakanlıktan işletme belgesi alarak faaliyetlerine devam edebilecek. Teklif ile lüks kampçılığın geliştirilmesine yönelik olarak da yasal alt yapı oluşturuluyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca uygun görülen kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri veya turizm merkezlerinde, özel sektör katılımıyla “turizm hizmetleri yönetim birlikleri” kurulacak.