Anket: Aşısız kişi hastalık bulaştırırsa kusurlu sayılsın!

Üniversite Hastaneleri Alarmda: COVID-19 Vakalarında Ciddi Artış
Üniversite Hastaneleri Alarmda: COVID-19 Vakalarında Ciddi Artış

Last Updated on 23 Ağustos 2021 by Yaşar Çelik

Birçok ülke ülkeye girişte ve ülke içinde dijital aşı karnesi uygulamasına geçti. Bu uygulama restoran, alışveriş merkezi, kültür-sanat etkinlikleri ve diğer tüm sosyal etkinliklere girişte kişilerin aşı yaptırdığını veya PCR testinin Kovid-19 negatif olduğunu belgelemesini sağlıyor.

AŞI KARNESİ ZORUNLU OLSUN!

Türkiye’de toplumun aşı ve aşılanmaya bakışını ölçmek için Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) yaptırdığı “Kovid-19 Sürecinde Aşılanmaya Bakış Anketi”ne göre, her 4 kişiden 3’ü aşı karnesi uygulamasının hayata geçirilmesini istiyor.

Her 10 kişiden 8’i aşı olmayı reddederek başkalarına hastalığı bulaştıran kişilerin kusurlu olduğunu düşünüyor. Ankete katılanların yaklaşık yarısı ise bu kusurun vicdani bir kusurdan öte kanuni anlamda da bir kusur sayılması gerektiğini ve aşılı veya Kovid-19 negatif olduğunu belgeleyemeyenlerin kamuya açık alanlara alınmaması görüşünü savunuyor.

AŞI KAYGISI

Habertürk’ten Ahmet Kıvanç’ın haberine göre ankete katılanlar arasında aşı olmayı reddeden her 10 kişiden yaklaşık 7’si, güvenlik ve yan etkilere ilişkin kaygılarla aşı olmayı kabul etmediğini belirtti. Her 10 kişiden 1’i ise çevresindeki söylemlerden etkilenerek aşı olmadığını dile getirdi.

Ülke çapında 11-17 Ağustos’ta yaklaşık 2 bin kişi ile düzenlenen anket, telefon ve dijital panel üzerinden gerçekleştirildi. Ankete katılanların büyük bölümünü hizmet ve imalat sektörlerindeki saha çalışanları oluşturdu. Ankete katılanlar arasında ofis çalışanları ve uzaktan çalışmaya devam edenler de yer aldı.