50 milyon TL’lik yatırımla hedef 4 milyon turist

Afyonkarahisar'daki 6 Katlı Otel
Afyonkarahisar / Foto: Afyonkarahisar Belediyesi web sitesi

Last Updated on 21 Eylül 2021 by Turizm Günlüğü

Termal turizm merkezi Afyonkarahisar, kültür turizmi atağına kalktı. Frig Vadisi’ni öne çıkaran ve bu vadide balon turlarının da başladığı şehirde, 2022 yılında toplam 4 milyon turist sayısına ulaşılması hedefleniyor.

Termal turizm merkezi Afyonkarahisar, tarihi Frig Vadisi ve balon uçuşlarıyla turizm atağına kalktı. Şehir gelecek yıl 4 milyon turist sayısını yakalamayı hedefliyor.

Afyonkarahisar Valiliği öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle başlayan Frig Vadisi çalışmalarının bölge turizmine büyük katkı yapması bekleniyor.

50 MİLYON TL YATIRIM

Milliyet Gazetesi’nden Hanife Baş’ın haberine göre; Afyonkarahisar Valiliği Tanıtım Ofisi Koordinatörü İbrahim Okumuş, valiliğin Ayazini köyünde ve bölgede yaptığı restorasyon, reklam ve tanıtım çalışmalarıyla şehre ilginin arttığını söyledi.

“2019 YILI TURİST SAYIMIZ 2.2 MİLYONDU”

Okumuş, “Üç ay önce hafta sonları bölgeye 10 araç geliyorsa şimdi 1.000-1.500 araç gelmeye başladı. 2019 yılı turist sayımız 2.2 milyondu. Pandemi sonrasında Frig Vadisi’yle ilgili ilk beklentimiz 1 milyon turist. Bu 1 milyonun doğrudan Frigya amaçlı gelmesini bekliyoruz. Bunu termalle de birleştirirsek 2022 yazı için ortalama 4 milyon turist beklentimiz var” dedi.

8 ayda Frig Vadisi yatırım harcamalarının 14 milyon TL’ye yaklaştığını aktaran Okumuş, “Bunun 4 milyon TL’sini Emre Gölü’nün etrafındaki tesislere harcadık. Ayazini’de 50 evin restorasyon çalışmalarını tamamladık. 25 tane evin daha restorasyonu yapılacak. Böylece 50 milyon TL’lik yatırım yapmış olacağız. Tek bir köyle de kalmayacağız” diye konuştu.