650 yıllık han butik otel oluyor

Deveciler Hanı Butik Otel / Foto: Sabah Gazetesi

Last Updated on 18 Ekim 2021 by Turizm Günlüğü

Tokat’ta yer alan 650 yıllık Deveciler Hanı butik otel oluyor.

Tokat’ın tarihi sokaklarından Sulusokak Bölgesi’nde yer alan 650 yıllık Deveciler Hanı, butik otel olarak hizmet vermeye hazırlanıyor.

Tokatlı İş İnsanı Murtaza Kalender tarafından Deveciler Hanı’nın butik otel olması için hazırlıklar devam ediyor.

Çalışmaları yerinde görmek üzere Deveciler Hanı’nı ziyaret eden Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Kalender Turizm firması yetkilisi Murtaza Kalender ile görüşerek; son hazırlıklarla ilgili istişarelerde bulundu.

900 ADIMDA 900 ESER DÜNYAYA AÇILIYOR

Sabah Gazetesi’nden Mihriban Koçaker’in haberine göre; butik otel çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Eroğlu, Tokat’ın turizm için tüm hazırlıkların hızla devam ettiğini söyledi.

Eroğlu, “Tokat’ımızın kalbinde, 900 adımda 900 eserin Dünya’ya tanıtıldığı Sulusokak bölgesinin en nadide eserlerinden biri olan Deveciler Hanımız Butik Otel olarak hizmet verecek. Tarihi Sulusokak bölgemizde özellikle son yıllarda bu alanda başta Belediyemiz, Valiliğimiz ve kurumlarımızla birlikte ortaya çıkartmanın, turizme kazandırmanın gayreti içerisindeyiz. Şu anda bölgemizde Mustafa ve Sultan Hamamlarımızda restorasyon çalışmaları devam ediyor. Su ve Temizlik Müzesi olarak açılışını yapacağımız Sık Dişini Helası tamamlanmak üzere. Yine aynı şekilde birçok sivil mimarinin yer aldığı restorasyonlar devam ediyor. İnşallah 1 yıl gibi kısa bir sürede hepsi tamamlanarak halkımıza, ziyaretçilere açılacak. O zaman bu bölge çok daha farklı olacaktır” diye konuştu.