250 bin dolar ödeyen 19 bin kişiye TC vatandaşlığı!

Türk Pasaportuyla Kaç Ülkeye Vizesiz Seyahat Ediliyor?

Last Updated on 30 Ekim 2021 by Yaşar Çelik

Vatandaşlık karşılığı bin 218 arsa, tarla ve 29 bin 140 konut, işyeri satıldı! Türkiye’den 250 bin dolar değerinde gayrimenkul alanların TC vatandaşı olmasına yönelik yasadan 19 bin 630 kişi yararlandı.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na 2018-2021 döneminde Türk vatandaşlığının kaç yabancıya konut veya işyeri karşılığında verildiğini soran CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Bakanlıktan gelen “19 bin 630 yabancı gerçek kişi, T.C. vatandaşlığı amacıyla 30 bin 358 adet taşınmaz edinerek uygunluk belgesi almaya hak kazanmıştır” yanıtına “Yabancılar için ülkemiz batan geminin malı gibi oldu” yorumunu yaptı.

Bu açıklamanın ardından sosyal medya kullanıcılarından da tepkiler gecikmedi. İşte dikkat çeken o yorumlar:

  • Nerede sözde Abdulhamit’in torunları? Hani vatan toprağı kanla alındı kanla verilirdi?Bizimkiler Suriye’de Irak’ta savaşsın bunlarda en güzel doğal ve işlek yerleri satın alsın. Uzun gölde kaç tane Türk evi var, kaç tane Arap evi var? Bir de devlette bunların yanında en üzücüsü bu. Kendi ülkemizde eziyet çeken biz olduk. Osmanlida da en dert çeken Türklerdi. Bir tek Atatürk kendi halkına değer verdi.
  • Sınır ötesi operasyon yaptırtarak kendilerini milliyetçi gibi göstermeye çalışanlar ülke topraklarını parsel parsel yabancılara satıyor.
  • Hem toprakları sattınız, hem de mirasımızı. Filistinliler gibi ağlayacaksınız hepiniz. Fırsatını bulduğumuz an iki elimiz yakanızda olacak.
  • Bu insanlar Türk vatandaşı oluyor, ayrıca ülkeme döviz getiriyor, toprağını alıp yurt dışına kaçırmıyorlar, ya da satın aldıkları yere Amerikan, İngiliz, Alman bayrağı asmıyorlar.

Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik’te 19 Eylül 2018 tarihinde yapılan değişiklikten önce Ocak 2017 – Eylül 2018 tarihleri arasında 1 milyon dolar tutarında taşınmaz satın alan yabancılara Türk vatandaşlığı veriliyordu. Ancak yönetmelikte yapılan değişiklikten sonra bu rakam 250 bin dolara indirildi.