Pistten çıkan uçak kazası raporu resmi gazeteye nasıl girdi?

Yanlış Zamana Yolculuk Yaptılar

Last Updated on 5 Mart 2022 by Yaşar Çelik

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 05 şubat 2020’de pistten çıkan Pegasus Havayolları’na ait uçakla ilgili kaza raporu tamamlandı. Tüm dünyada uçak kazalarında süreç çok şeffaf yürütülürken, Türkiye’de pistten çıkan bir uçak kazası raporuna erişim sınırlaması resmi gazete de duyuruldu. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezi Başkanlığı tarafından hazırlanan en kapsamlı rapor 5 Mart 2022 – Sayı : 31769 Resmi Gazete‘nin 87 sayfasında yayınlandı. Raporu incelemek ve konu ile ilgisini kanıtlayan şahıslar ve kurumlar söz konusu Nihai Raporu incelemek istedikleri takdirde Bakanlığa başvuruda bulunabileceği bilgisi resmi gazetede yer aldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete’de bugün yayımlanan “Hava Aracı Kazası Araştırma ve İnceleme Raporu Duyurusu” başlığı altında şu bilgileri verdi:

“05.02.2020 tarihinde İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolarına ait uçak pistten çıktı. TC-IZK tescil işaretli hava aracı, 18:19 lokalde Sabiha Gökçen Havalimanı 06 pistine inişini müteakiben, pistte tutunamayıp 06 pist sonundan dışarı çıkmış ve hava aracı kazası meydana gelmiştir. Kazada 3 kişi hayatını kaybetmiş olup 4 kişi ağır yaralanmıştır.

İLGİSİNİ KANITLAYANLAR BAŞVURABİLİR

Söz konusu hava aracı kazası ile ilgili olarak, “Hava Aracı Kazası Araştırma ve İnceleme Raporu” ilgili kişi ve kuruluşların bilgisine sunulmak üzere tekemmül etmiştir.

Bu nedenle konu ile ilgisini kanıtlayan şahıslar ve kurumlar söz konusu Nihai Raporu incelemek istedikleri takdirde Bakanlığımıza başvuruda bulunabilirler.”

“GERÇEKLER GİZLENİYOR”

Sözcü’den Yusuf Demir’e konuşan Sivil Havacılık Eski Genel Müdür Yardımcısı Oktay Erdağı, bu konuda çok net ifadelerle şu değerlendirmeyi yaptı:

Tüm dünya uçak kazalarında süreci çok şeffaf yürütür. Tüm detaylara ilgilenen herkes online olarak ulaşabilir. Türkiye’de ise durum farklı…

Çok net söylüyorum, yasalarda, mevzuatta bu raporların açıklanmasının önünde hiçbir engel yoktur.

Türkiye’de yaşanan her havacılık kazasının ardından, siyasi iktidardan, otorite kurumlara kadar tüm yetkililer, ağız birliği etmişçesine tek açıklama yapar.

“Sabırlı olalım. İlgili uzmanlar incelemelerini yapsın. Rapor hazırlansın. Tüm gerçekler açıklanacaktır.” Ama o açıklama hiç yapılmaz.

Bu olayda da Sabiha Gökçen’de ihtiyaç duyulan ikinci pist inşaatının, İstanbul Havalimanı’nı işleten müteahhit firmalara verilmesi ve uzun yıllardır bitirilememesi mevcut tek pistin yıpranmasına neden oldu. Kazanın önemli nedenlerinden biri de pistteki bu yıpranmadır. Dönemin Ulaştırma Bakanı da bunu açıkça ifade etmişti.

Türkiye’de bu raporlar saklanarak birileri korunuyor, gerçekler gizleniyor… Bunun başka açıklaması olamaz.

Bu ve benzeri yanlışlar, Türk havacılığında 90 yılda büyük zorluklarla elde edilen kazanımların kaybedilmesine neden olmaktadır. Mutlaka uluslararası standartlarda bir yönetim anlayışı benimsenmelidir.

Bu tür kazalarda zaten en başından sürecin sonuna kadar kamuoyu doğru ve düzenli olarak bilgilendirilmediği için bilgi kirliliği yaşanıyor. Raporun kamuoyuna sunulmaması bu bilgi kirliliğini daha da artırdığı gibi kamuoyu da tatmin olmuyor. Unutmamak gerekir ki bu tür raporların yazılmasının tek bir nedeni vardır o da benzer kazların olmasını önlemektir. Ancak biz süreci iyi yönetemediğimiz içindir ki benzer kazalar olmaya devam ediyor.”