Rusya’da faaliyet gösteren tur operatörlerine destek çağrısı

Last Updated on 18 Mart 2022 by Turizm Günlüğü

Turizm sektörü temsilcilerinden Hüseyin Baraner’den: “Turizmin en güçlü dağıtım kanalları özel bir karar ile koruma altına alınmalıdır” çağrısı…

Hürriyet Gazetesi’nin köşe yazarlarından Yalçın Bayer, “Rus turizmi nasıl kurtarılır” başlıklı yazısında turizm sektörünün önde gelen isimlerinden Hüseyin Baraner’in Rusya – Ukrayna sonrası turizm sektörüne yönelik verilmesi gereken desteklere ilişkin görüşlerine yer verdi.

“Rusya – Ukrayna arasında yaşanan savaşın dünyanın son yıllarda bitap düşmüş toplumlarını umutsuzluğa ittiğini” belirten Hüseyin Baraner; “Pandemi sonrası büyük bir özlem ile beklenen mutlu ve özgür yaşamın sevincini yüreğimizde başlamadan bitirdi” açıklamasında bulunuyor.

“Rusya’da 30 yıldır faaliyet gösteren Anex, Coral ve Pegas markalarının Türk turizmine mal olmuş şirketler” olduğunu ifade eden Hüseyin Baraner; şu uyarılarda bulundu:

“Rusya’da 30 yıldır faaliyet gösteren Anex, Coral ve Pegas… Bu markalar aslında Türk turizmine mal olmuş şirketler. Bu tur operatörleri sayesinde Türkiye uluslararası pazarlarda hâkimiyetini kurmuş durumda.

Şimdi de savaş…

Bu belirsizlik içinde stratejik sektörümüz turizmin en güçlü dağıtım kanalları özel bir karar ile koruma altına alınmalıdır. Operasyon ve işletme masraflarını karşılayacak maddi destek hemen verilmelidir. Ulusal markalarımızı korumalıyız.

Unutmayın!

Almanya pandemi sürecinde ülkenin en büyük turizm markası olan TUI için 3 milyar Euro kredi vererek markayı ayakta tutmayı başardı.

—O—

Yalçın Bayer’in “Rus turizmi nasıl kurtarılır” başlıklı yazısının tamamını okumak için tıklayınız.