Sabah Gazetesi Rusya pazarı için atılacak adımları yazdı

2023'te Turizm Merkezlerimizdeki Havalimanları

Last Updated on 11 Nisan 2022 by Turizm Günlüğü

Sabah Gazetesi’nden Betül Alakent, Türkiye’nin Rusya pazarını bu yıl en az kayıpla kapatması için atılması planlanan adımları yazdı. Sabah Gazetesi yazarı, “Rusya’daki Türk tur operatörlerine 300 milyon dolar kredi sağlanacağını ve Rus turist için yeni havayolu firması kurulacağını” öne sürdü.

Ukrayna’daki durum nedeniyle Türkiye turizm sektörü en önemli iki pazarında sıkıntıya girince hükümetin “destek paketi” kararı aldığı bildiriliyor.

Sabah Gazetesi’nden Betül Alakent’in haberine göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni bir paket hazırladı.

Bu kapsamda Rusya’dan Türkiye’ye turist getiren, Anex, Pegas ve Coral gibi şirketler başta olmak üzere Rusya merkezli Türk tur operatörlerine Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaletiyle kredi desteği sağlanacak.

“MAYIS AYININ İLK HAFTASI AÇIKLANACAK”

Toplam 300 milyon dolarlık kredi paketiyle zor durumda kalan bu operatörlere destek verilecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kredi Garanti Fonu ve bankaların çalıştığı destek paketinin Mayıs’ın ilk haftası açıklanması bekleniyor.

Rusya’da ABD ve Avrupa’nın uyguladığı ambargolar en çok havayolu şirketlerini etkilemiş durumda.

Sigorta kapsamından çıkarılan havayolu şirketleri, uçuşlarını da askıya almak zorunda kaldı. Hal böyle olunca Rusya bayraklı Türk şirketlerinin Türkiye’ye uçak yoluyla turist getirmesi zora girdi. Bu sorunun çözümü için Anex, Pegas ve Coral gibi dev tur operatörleri uzun zamandır Türk Hava Yolları (THY) ile görüşme halindeydi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın koordinasyonunda bu tur operatörlerinin THY ile bir araya gelerek koltuk anlaşması sağladığı öğrenildi.

“THY, BU ÜÇ ŞİRKETE 1.5 MİLYON KOLTUK AYIRDI”

Bu kapsamda THY, bu üç şirkete 1.5 milyon koltuk ayırdı. Pegasus Hava Yolları ile Rus yapımı uçaklarla uçacak olan Rusya’daki özel havayolu şirketlerinin de 500 bin turist taşıması bekleniyor.

Böylece, bu yıl için 2 milyon Rus turist sayısı garanti altına alınmış olacak. Rusya’dan gelecek turist sayısını artırmak için yeni bir havayolu şirketinin kurulması da gündeme geldi.

BETÜL ALAKENT: YENİ HAVAYOLU FİRMASI KURULACAK

Antalya merkezli kurulması planlanan ve sadece Rusya’dan Türkiye’ye turist taşıyacak olan havayolu şirketi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışma başlattı.