Cengiz İnşaat’tan Cennet Koyu’ndaki gayrimenkul projesi için açıklama

Görsel partneri: Depositphotos / Bodrum, Turkey

Last Updated on 16 Temmuz 2022 by Yaşar Çelik

Bodrum Cennet Koyu’nda gayrimenkul projesine başlayacak olan Cengiz İnşaat, konuyla ilgili önemli açıklamada bulundu.

Özelleştirme İdaresi’nden satın aldığı 678 bin metrekarelik arazide yaklaşık 100 villa ve Bulgari’nin işleteceği bir otel inşa etmeye hazırlanan Cengiz İnşaat, dün konuyla ilgili Sözcü gazetesine bir açıklama gönderdi.

“50 bin ağaç dikeceğiz”

Açıklamasında söz konusu parselde ağaç kesimi yapılmayacağını ve 50 bin adet ağaç dikileceğini belirten şirket, projede yürürlükte bulunan imar planı hükümlerine uyulacağını kaydetti. Ayrıca Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararlarına ve mevzuata uygun davranılacağı da ifade etti.

Okuma önerisi: Cengiz İnşaat ve Bulgari’ye CHP’den kötü haber

Bölge halkı projeye tepkili

Sözcü Gazetesinde 12 Temmuz 2022’de yayınlanan İsmail Şahin’in haberine göre Türkiye’deki ilk oteli için Bodrum’u seçen Bulgari’nin Cengiz İnşaat ile yaptığı anlaşmayı bu ay sonuna kadar duyurması bekleniyor. Bodrum sakinleri ise böyle bir projeye tepkili.

AKP iktidarında kamudan aldığı havalimanı, karayolu, metro, demiryolu, tünel, liman, HES, baraj, maden, nükleer santral ve inşaat ihaleleriyle dikkat çeken Mehmet Cengiz’in şirketi Cengiz İnşaat, projenin yükseleceği araziyi Özelleştirme İdaresi’nden 2012 yılında satın almıştı.

Haberin detayları için bkz: Cengiz İnşaat, Bulgari ile villa ve otel inşaatına başlıyor