Fransa’da havada grev: Uçuşların yarısı iptal

Havacılık sektöründe kaos devam ediyor. 
Fransa’da havada grev: Air France cuma günkü uçuşlarının yarısını iptal etti

Last Updated on 14 Eylül 2022 by Turizm Günlüğü

Fransa’da havada grev: Fransa’da hava trafik görevlileri grevde… Air France cuma günkü uçuşlarının yarısını iptal etti.

Fransa’daki hava trafik görevlilerinin greve gitmesi nedeniyle Air France havayolu şirketi 16 Eylül Cuma günkü kısa ve orta mesafeli uçuşlarının yarısını iptal ediyor.

Air France’dan yapılan açıklamada, 16 Eylül Cuma günü gerçekleşecek orta ve kısa mesafeli uçuşların yüzde 45’inin iptal edileceği belirtildi. Havayolu şirketi iptallere gerekçe olarak, Fransa’daki hava trafik görevlilerinin düzenlediği grevi gösterdi.

Fransız havayolu şirketi gerçekleşmesi planlanan uçuşlara dair ise “gecikme ve son dakika iptali ihtimalini dışlayamadıklarını”, böyle durumlarda da yolcuların SMS ve e-mail yoluyla bilgilendirileceğini kaydetti.    Fransa’da havada grev

Sputnik’in haberine göre Air France, uzun mesafe uçuşlarının yüzde 90’ının planlandığı şekilde gerçekleşeceğini vurguladı.

Dünyanın önde gelen havayolu şirketlerinden biri olan Air France’ın bu adımı, Fransa’nın en büyük hava trafik görevlileri sendikası SNCTA’nın grev duyurusu yapmasının ardından geldi.

Enflasyonun satın alım gücünü erittiğine işaret eden sendika, gelecekteki işe alımlarla ilgili endişe duyduklarını belirtmişti.

Ülkedeki sivil havacılık kurumu ise grev haberinin ardından havalimanı şirketlerinden grev süresince uçuş sayılarını yüzde 50 oranında azaltmalarını istemiş, uluslararası uçuşların Fransız hava sahasından kaçınmasını sağlayabilmek adına havayolu şirketlerine alternatif rotalar önermek amacıyla Eurocontrol hava trafik yönetimi ile görüştüklerini bildirmişti.

Grev haberi, Fransız hükümetinin 2023 bütçesini açıklamaya hazırlandığı sırada geldi.

Hava trafik görevlileri yeni bütçenin Fransız Sivil Havacılık Genel Direktörlüğü finansmanını ve direktörlük bünyesinde çalışan hava trafik görevlilerinin maaşını arttırma kabiliyetini kısıtlayacağını söylüyor.