Ankara Esenboğa Havalimanı tekrar ihaleye çıkarılacak

Esenboğa Havalimanı ihalesinde kazanan
Ankara Esenboğa Uluslararası Havalimanı

Last Updated on 26 Eylül 2022 by Turizm Günlüğü

Ankara Esenboğa Uluslararası Havalimanı hem kapasite artışı hem yeni yatırımlar için yeniden ihaleye çıkarılıyor.     Ankara Esenboğa Havalimanı ihale

Ankara Esenboğa Uluslararası Havalimanı hem kapasite artışı hem yeni yatırımlar için yeniden ihaleye çıkarılacak.

Dünya Gazetesi’nin köşe yazarlarından Kerim Ülker’in aktardığı bilgilere göre tıpkı Antalya’da olduğu gibi Ankara Esenboğa Uluslararası Havalimanı, belirlenen takvimden önce vitrine çıkarılacak.          Ankara Esenboğa Havalimanı ihale

Esenboğa Havalimanı, 2004 yılında ihaleye çıkmıştı. 200 milyon dolarlık teklifte bulunan TAV, Ankara Esenboğa Havalimanı’nın 15 yıl 8 ay süre ile yapım işletim hakkını elde etmişti.

Türkiye’nin en modern ve en önemli havalimanlarından biri olan başkent Ankara’daki Esenboğa Havalimanı, 36 aylık inşaatın ardından iç ve dış hat terminalleri 2006 yılında hizmete girmiş ve Mayıs 2025’e kadar da TAV’ın işletmesi altında olacaktı.

Kerim Ülker’in edindiği bilgilere göre yine ortaya yenileme ve ek yatırım süreci devreye girdi ve bitiş tarihinden 2 yıl önce Esenboğa vitrine çıkarılacak. Süreç ekim ayına kadar başlayacak.

—O—

Kerim Ülker’in köşe yazısının tamamını okumak için tıklayın