Rusların ne kadarı bu yaz yurt dışında tatil yaptı?

Ruslardan yurt dışı seyahatlerine büyük ilgi

Last Updated on 27 Eylül 2022 by Turizm Günlüğü

Rusların yüzde 2’si bu yaz yurt dışında tatil yaptı: En popüler destinasyon Türkiye oldu.                Rusların ne kadarı bu yaz yurt dışında tatil yaptı?

Rus kamuoyu araştırma merkezi VTSIOM’un düzenlediği ankete göre geçen yaz Rusya vatandaşlarının yüze 2’si yurt dışında tatil yaptı, en çok tercih edilen destinasyon ise Türkiye oldu.

Sosyoloji Enstitüsü’nün sitesinde yayınlanan VTSİOM sosyologlarının anketi, Rusya vatandaşlarının yüzde 2’sinin yaz tatili için yurt dışını seçtiklerini ortaya koydu.

Sputnik’in haberine göre tatil için hangi ülkeyi seçtikleri sorusuna ise ankete katılan her üç kişiden biri (yüzde 34) ilk sırada “Türkiye” yanıtını verdi, yüzde 14’ü ise “Abhazya” dedi.

Her 9 kişiden biri (yüzde 11) tatilini Kazakistan’da yaptığını ifade ederken yüzde 7’lik bir kısım da Tayland’a işaret etti.      Rusların ne kadarı bu yaz yurt dışında tatil yaptı?

Ankete göre tatil yapmak için yurt dışını seçen Rusların yüzde 5’i Mısır’da, yüzde 4’ü Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE), bir yüzde 4’ü daha Ermenistan’da, yüzde 3’ü İspanya’da, yüzde 3’ü Belarus’ta zaman geçirdiğini söylerken yüzde 2’lik bir kısım da Özbekistan dedi.

VTSİOM tarafından 3-4 Eylül 2022’de Rusya genelinde telefon görüşmesi usulü ile yapılan ankete 18 yaş ve üstü bin 600 Rusya vatandaşı katıldı.