Michelin yıldızlı restoranlarda fiyatlar belli oldu

Restoran Yönetimi: Menü Maliyet Hesaplamasında Kullanılan 4 Temel Kriter
Restoran Yönetimi: Menü Maliyet Hesaplamasında Kullanılan 4 Temel Kriter

Last Updated on 19 Ekim 2022 by Turizm Günlüğü

Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden olan Michelin Rehberi’nde Araka, Mikla, Neolokal ve Nicole bir, TURK Fatih Tutak ise iki Michelin Yıldızı ile onurlandırıldı. Michelin yıldızlı restoranlarda fiyatlar belli oldu. İstanbul Michelin yıldızlı restoranlarda tadım menüsü kişi başı 2 bin TL’den başlıyor.

TURK Fatih Tutak’ta tadım menüsü kişi başı 2 bin 190 TL + yüzde 12 servis bedeliyle 2 bin 450 TL

İstanbul’un Michelin yıldızlı restoranlarında fiyatlar belli oldu. Akşam Gazetesi’nden Yeliz Coşkun’un haberine göre, Bomonti’deki TURK Fatih Tutak’ta tadım menüsü kişi başı 2 bin 190 TL + yüzde 12 servis bedeliyle 2 bin 450 TL. Michelin Rehberi’nde TURK için şu ifadelere yer verildi: “Leziz, asidik ve tütsülenmiş notalar içeren menü, şefin köklerine olan düşkünlüğünü ifade ediyor. Annesine ithafen hazırladığı mantı, tıpkı açık mutfakta yapılan tatlı servisi gibi ikonikleşmiş.”

Michelin yıldızlı restoranlarda fiyatlar belli oldu
Michelin yıldızlı restoranlarda fiyatlar belli oldu

Beyoğlu Pera’daki Mikla tadım menüsü 2 bin 200 TL

Beyoğlu Pera’daki Mikla, Anadolu geleneklerini yenilikçi bir dokunuşla ele alıyor. Haşlanmış ve ızgara yapılmış ahtapot, semizotu ve elma sirkeli yeşil fasulye turşusu salatası Michelin dedektiflerinin beğenisini kazandı. 7 aşamalı tadım menüsü servis edilen mekanda, 3 aşamalı a la carte menüden tercihinize göre seçim yapabiliyorsunuz. Mevsimlere göre sürekli yenilenen a la carte menü bin 600 TL + % 12 servis bedeli, tadım menüsü ise 2 bin 200 TL.

Neolokal 6’lı tadım menüsü 2 bin 100 TL + %12 servis bedeli

Salt Galata’daki mekan, Anadolu lezzetlerini sunuyor. Sürdürülebilir gastronomiye öncülük yapan mekan, bir de Yeşil Yıldız aldı. Mekanda 3’lü a la carte menünün fiyatı bin 500 TL + %12 servis bedeli. 6’lı tadım menüsü 2 bin 100 TL + %12 servis bedeli.

Araka başlangıç menüsü 240 TL’den, ara sıcaklar 430 TL’den, ana yemekler 600 TL’den, tatlılar ise 200 TL’den başlıyor

Yeniköy’de bulunan mekan, sakin bir ortam sunuyor. Şef Zeynep Pınar Taşdemir, menüsünde mevsim sebzeleri ve şifalı otlara ağırlık veriyor. Dedektifler mekanda en çok acılı, ekşili ve baharatlı tatlar, zahter ile tatlandırılmış, marine edilmiş sebzeler ve baharatlı sosta ılık zeytinlerle servis edilen balkabağı püresini beğendi. Mekanda başlangıç menüsü 240 TL’den, ara sıcaklar 430 TL’den, ana yemekler 600 TL’den, tatlılar ise 200 TL’den başlıyor.

Nicole kişi başı akşam yemeği bin 400 TL’den başlıyor

Beyoğlu Tomtom’daki mekan, geleneksel Türk tariflerinin Orta Doğu baharatlarıyla buluştuğu incelikli bir mutfak sunuyor. Şef Serkan Aksoy’un füme yoğurt ve üzüm suyu ile vurgulanmış yumuşak kuzu eti ile servis edilen dolmaları, dedektifleri büyüledi. Rezervasyonlarında %70 oranında doluluğa ulaşan mekanda kişi başı akşam yemeği bin 400 TL’den başlıyor.